Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,047
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کلاتینگ یون فروس، رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه و هدف: استفاده از گیاهان به عنوان آنتی اکسیدان در فراوری های غذایی, امیدی برای جایگزینی آنتی اکسیدان های سنتتیک است. درباره خواص بیولوژیک اسانس مرزه سهند تاکنون مطالعه و بررسی نشده است.مواد و روش ها: فعالیت کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمی بودن سلولی اسانس های مرزه سهند و مرزه تجاری بررسی و مقایسه گردید.نتایج: واکنش کلاتینگ وابسته به دوز و با IC50 برابر 750 و 190 میکروگرم به ترتیب در اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بود. قدرت رادیکال زدایی نیتریک اکساید با IC50 برابر 6 و 195 میکروگرم اسانس به ترتیب در مرزه سهند و مرزه تجاری تعیین شد. فنل کل اسانس های بالا به ترتیب معادل 170.5±8.53 و 23.83±2.24 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی گرم نمونه تعیین شد. سمیت سلولی اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بر سلول های طبیعی انسان به صورت 50 درصد غلظت ممانعت (IC50) به ترتیب 253.66 mg و 1490 mg و این سمیت در خصوص سلول های سرطانی به ترتیب 0.19 mg و 1.09 mg بود.نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده ارزش غذایی این گونه گیاهان در پیشگیری از تشکیل محصول های سمی نیتروژن واکنشگر بوده, مرزه می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان خوب مستقیم NO و O2- را بزداید. با توجه با خاصیت کشندگی سلول های سرطانی اسانس با مقادیر کم اسانس می توان نتیجه گرفت که در مبارزه با سلول های سرطانی, اسانس مرزه بر به سلول های طبیعی آسیبی نمی رساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، رضایی، محمدباقر، سفیدکن، فاطمه، تقی زاده، مسعود، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1389). کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند. دانشور پزشکی، 18(91)، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/31009/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، رضایی محمدباقر، سفیدکن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش علیپورآستانه شکیبا. کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند. دانشور پزشکی[Internet]. 1389؛18(91):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/31009/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، محمدباقر رضایی، فاطمه سفیدکن، مسعود تقی زاده، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “کلاتینگ یون فروس, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند،” دانشور پزشکی، vol. 18، no. 91، pp. 29–36، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا