مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کودهای زیستی، عناصر ریزمغذی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 860 | صفحه پایان 875

کلیدواژه

نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)Q1

چکیده

 به منظور بررسی اثر رژیم های مختلف آبیاری و ترکیب های مختلف کودی بر شاخص های عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ), یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 97-96, در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. فاکتورهای مورد آزمایش شامل سطوح مختلف رژیم های آبیاری در سه سطح 100% ظرفیت زراعی (FC), 75% ظرفیت زراعی (FC) و 50% ظرفیت زراعی (FC) و 6 نوع کودهای مختلف زیستی و شیمیایی شامل: 1-کود زیستی باکتریایی NPK+NPP, 2-کود زیستی باکتریایی NPP, 3-NPK, 4-کود ریزمغذی (MIC) و 5-MIC + کود آمینه اسید (AP) بود. در این آزمایش صفات وزن خشک, ارتفاع بوته, نیتروژن, فسفر, پتاسیم, سدیم, پروتئین, اسپد, درصد اسانس و عملکرد اسانس اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثرهای اصلی رژیم های آبیاری و انواع مختلف کودی بر روی شاخص های وزن خشک, نیتروژن, فسفر, پروتئین و درصد اسانس در سطح 1% و شاخص اسپد در سطح 5% معنی دار بود. بیشترین میزان وزن خشک (56/14 گرم) و فسفر (43/0%) در تیمار آبیاری 100% ظرفیت زراعی, نیتروژن (2. 001%), پروتئین (12. 51%), عدد اسپد (45. 3) و پتاسیم (1. 66%) در تیمار کودی ترکیبی NPK+NPP و بیشترین میزان درصد اسانس (64/1%) در تیمار آبیاری 50% FC بود. نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از کودهای ترکیبی زیستی باکتریایی و شیمیایی در رژیم آبیاری کامل باعث افزایش شاخص های عملکرد و عناصر ماکرو شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسا، مهدی، کمائی، رضا، و یوسفی، بهناز. (1398). تأثیر کودهای زیستی, عناصر ریزمغذی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط تنش خشکی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(5 (پیاپی 97) )، 860-875. SID. https://sid.ir/paper/105166/fa

    Vancouver: کپی

    پارسا مهدی، کمائی رضا، یوسفی بهناز. تأثیر کودهای زیستی, عناصر ریزمغذی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط تنش خشکی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(5 (پیاپی 97) ):860-875. Available from: https://sid.ir/paper/105166/fa

    IEEE: کپی

    مهدی پارسا، رضا کمائی، و بهناز یوسفی، “تأثیر کودهای زیستی, عناصر ریزمغذی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و عناصر موجود در گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط تنش خشکی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 5 (پیاپی 97) ، pp. 860–875، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button