مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

924
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

750
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سمیت عصاره هیدروالکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) بر کبد موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 87

کلیدواژه

چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl)Q2

چکیده

 سابقه و هدف: چای کوهی (Stachys lavandulifolia vahl) گیاهی است که به طور شایع توسط مردم برای درمان بیماری های مختلف مصرف می شود ولی تاکنون اثرات توکسیک احتمالی آن گزارش نشده است. این مطالعه با هدف بررسی سمیت احتمالی این عصاره بر روی کبد موش صحرایی انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 100 موش صحرایی در 10 گروه شامل 2 گروه کنترل و 8 گروه مورد قرار داده شد و برای 28 روز تحت تزریق داخل صفاقی عصاره این گیاه با دوزهای 50, 100, 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. از 10 گروه فوق, 4 گروه مورد و یک گروه کنترل پس از 28 روز و بقیه گروه ها یک ماه پس از آن مورد بررسی آزمایشات آنزیم های کبدی (ALP, AST, ALT) و بافت شناسی کبد قرار گرفتند و با هم مقایسه شدند.یافته ها: در ماه اول افزایش ALP در همه دوزها و افزایش AST تنها در دوز  200 mg/kgدر گروه مورد نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (p<0.05). و از نظر تاثیر عصاره در افزایش آنزیم های کبدی بین دوزهای چهارگانه اختلاف معنی دار وجود نداشت (p>0.05). در ماه دوم تغییرات آنزیم های کبدی مشابه تغییرات ماه اول بود به استثناء این که دوز150 mg/kg افزایش معنی داری را در مورد AST نسبت به گروه شاهد و در مورد ALP نسبت به دوز 100 mg/kg نشان داد (p<0.05). در بررسی نمونه های به دست آمده از کبد موش های صحرایی در ماه اول و دوم, واکنش های نکروزی- التهابی و ضایعات فیبروتیک نسبت به شاهد به صورت معنی دار افزایش یافته بود (p<0.001). در ماه اول در رابطه با تاثیر عصاره بر روی ایجاد ضایعات کبدی (التهابی- نکروزی و فیبروتیک) بین دوزهای پایینی (50 mg/kg و 100) و بالایی (100 mg/kg و 200 اختلاف معنی دار بود (p<0.05).استنتاج: عصاره چای کوهی دارای اثرات توکسیک می باشد و لازم است مصرف این گیاه به ویژه در افراد دارای بیماری های زمینه ای کلستاتیک با احتیاط صورت پذیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی خانی، افشین، انصاری سامانی، رویا، افروغ، حمید، شاهین فرد، نجمه، گنجی، فروزان، عسگری، اعظم، تاجی، فاطمه، رحیمی، مرضیه، اصغرزاده، سمیرا، و رفیعیان کوپایی، محمود. (1391). بررسی سمیت عصاره هیدروالکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) بر کبد موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 22(88)، 81-87. SID. https://sid.ir/paper/45838/fa

    Vancouver: کپی

    تقی خانی افشین، انصاری سامانی رویا، افروغ حمید، شاهین فرد نجمه، گنجی فروزان، عسگری اعظم، تاجی فاطمه، رحیمی مرضیه، اصغرزاده سمیرا، رفیعیان کوپایی محمود. بررسی سمیت عصاره هیدروالکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) بر کبد موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1391؛22(88):81-87. Available from: https://sid.ir/paper/45838/fa

    IEEE: کپی

    افشین تقی خانی، رویا انصاری سامانی، حمید افروغ، نجمه شاهین فرد، فروزان گنجی، اعظم عسگری، فاطمه تاجی، مرضیه رحیمی، سمیرا اصغرزاده، و محمود رفیعیان کوپایی، “بررسی سمیت عصاره هیدروالکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl) بر کبد موش صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 22، no. 88، pp. 81–87، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا