مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

551
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب متابولیکی و وضعیت آنتی اکسیدانی در شترمرغ های دریافت کننده آب آشامیدنی حاوی اسانس ترکیبی آویشن شیرازی، نعناع فلفلی، رازیانه و اکالیپتوس

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 24

چکیده

 حفظ تغذیه مطلوب و افزایش سلامتی گله شترمرغ در طی دوره پرواربندی برای افزایش تولید گوشت و در نتیجه کاهش هزینه های پرورش ضروریست. این آزمایش برای بررسی تأثیر اسانس ترکیبی (شامل سطح مساوی از اسانس های آویشن شیرازی, نعناع فلفلی, رازیانه و اکالیپتوس) بر افزایش وزن بدن, غلظت متابولیت ها و الکترولیت ها, فعالیت آنزیم های خون و وضعیت آنتی اکسیدانی جوجه شترمرغ ها از سن 5 تا 7 ماهگی انجام شد. در این آزمایش از 18 پرنده در سن 5 ماهگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار (6 پرنده) استفاده شد. تیمارها شامل افزودن سطوح صفر (شاهد), 200 و 400 قسمت در میلیون اسانس ترکیبی در آب آشامیدنی بودند. نتایج نشان داد که افزودن اسانس ترکیبی به آب آشامیدنی در سطح 200 قسمت در میلیون در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش معنی دار وزن بدن گردید (0. 019=P). افزودن 400 قسمت در میلیون اسانس ترکیبی به آب آشامیدنی سبب افزایش در غلظت اسید اوریک و افزایش فعالیت لیپاز در سرم خون گردید (0. 05>P). همچنین فعالیت بالاتر گلوتاتیون پراکسیداز خون و سطح پایین تر مالون دی آلدئید سرم در پرنده های دریافت کننده 200 و 400 قسمت در میلیون اسانس ترکیبی در آب آشامیدنی در مقایسه با پرنده های گروه شاهد مشاهده شد (0. 05>P). علاوه بر این, ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سرم در شترمرغ های دریافت کننده 200 و 400 قسمت در میلیون اسانس ترکیبی نسبت به گروه شاهد تمایل به افزایش داشت (0. 085=P). با این حال, مقادیر پروتئین کل, آلبومین, آسپارتات آمینوترانسفراز, آلانین آمینوترانسفراز, آلکالین فسفاتاز, لاکتات دهیدروژناز, گاماگلوتامیل ترانسفراز, سوپراکسید دیسموتاز, آمیلاز, کلسیم, فسفر, سدیم, پتاسیم و کلرید سرم خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (0. 05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، حسینعلی، و حاج خدادادی، ایمان. (1398). ترکیب متابولیکی و وضعیت آنتی اکسیدانی در شترمرغ های دریافت کننده آب آشامیدنی حاوی اسانس ترکیبی آویشن شیرازی, نعناع فلفلی, رازیانه و اکالیپتوس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(1 (پیاپی 93) )، 12-24. SID. https://sid.ir/paper/105194/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی حسینعلی، حاج خدادادی ایمان. ترکیب متابولیکی و وضعیت آنتی اکسیدانی در شترمرغ های دریافت کننده آب آشامیدنی حاوی اسانس ترکیبی آویشن شیرازی, نعناع فلفلی, رازیانه و اکالیپتوس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(1 (پیاپی 93) ):12-24. Available from: https://sid.ir/paper/105194/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی قاسمی، و ایمان حاج خدادادی، “ترکیب متابولیکی و وضعیت آنتی اکسیدانی در شترمرغ های دریافت کننده آب آشامیدنی حاوی اسانس ترکیبی آویشن شیرازی, نعناع فلفلی, رازیانه و اکالیپتوس،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 1 (پیاپی 93) ، pp. 12–24، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا