مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه .Tanacetum parthenium L

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

کلیدواژه

بابونه گاوی گل سفید (.Tanacetum parthenium L)Q3

چکیده

 بابونه گاوی گل سفید, گیاهی علفی, چند ساله و متعلق به خانواده کاسنی (Asteraceae) می باشد. این گیاه از جمله گیاهان دارویی ارزشمند است که طبق تحقیقات اخیر اثرهای مصرف آن در پیشگیری و معالجه میگرن به اثبات رسیده است. گیاه مذکور دارای اثرهای ضد التهاب, ضد درد, قاعده آور, تب بر و ضدعفونی کننده نیز می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه دارویی بابونه گاوی گل سفید با تعیین قبلی بازده و درصد ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس مورد آزمایش بود. استخراج اسانس از اندامهای هوایی در مرحله گلدهی کامل, با روش تقطیر با آب (Hydro-distillation) و با بکارگیری دستگاه Clevenger انجام شد. جداسازی و شناسایی ترکیبهای متشکله اسانس با استفاده از دستگاه های GC و GC/MS صورت گرفت. خواص ضد باکتریایی اسانس گیاه با استفاده از روش رقت در براث و ول دیفیوژن آگار بر چهار باکتری بیماری زا آزمایش شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بازده اسانس گیاه مورد مطالعه 0.66 درصد است که حدود 50 درصد آن را ترکیب ضدعفونی کننده کامفور تشکیل داد. اسانس گیاه بیشترین اثر ضد باکتریایی را بر باکتری اشرشیاکلی و کمترین اثر را بر باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد. به طور کلی, نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس این گیاه می تواند به عنوان یک ماده آنتی سپتیک در صنایع داروسازی و غذایی مورد توجه و بررسی بیشتری قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سحرخیز، محمدجمال، ستاری، مرتضی، گودرزی، غلامرضا، و امیدبیگی، رضا. (1387). تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه .Tanacetum parthenium L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(1 (پیاپی 39))، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/105269/fa

Vancouver: کپی

سحرخیز محمدجمال، ستاری مرتضی، گودرزی غلامرضا، امیدبیگی رضا. تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه .Tanacetum parthenium L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1387؛24(1 (پیاپی 39)):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/105269/fa

IEEE: کپی

محمدجمال سحرخیز، مرتضی ستاری، غلامرضا گودرزی، و رضا امیدبیگی، “تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه .Tanacetum parthenium L،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 24، no. 1 (پیاپی 39)، pp. 47–55، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105269/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button