مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,887
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش تقطیر بر میزان استخراج ترکیبهای مهم موجود در گلاب

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 381

چکیده

 Rosa damascene Mill., یکی از گیاهان معطر و دارویی می باشد که از گل آن به صورت سنتی و صنعتی گلاب گرفته می شود. علاوه بر گلاب حدود 0.02 درصد اسانس نیز در این روش بدست می آید. یکی از روشهای مناسب و کاربردی استخراج ترکیبهای موثره از گلاب, استفاده از دستگاه تقطیر مناسب در فشار اتمسفر و همچنین استفاده از تکنولوژی تقطیر در خلا می باشد که مستلزم در نظر گرفتن تمام پارامترهای فیزیکو شیمیایی است تا بتوان اسانس مرغوبی تهیه نمود. در این تحقیق ابتدا گلبرگهای گل محمدی از مزرعه تحقیقاتی گل محمدی واقع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور, دست چین شد و با روش استخراج با آب گلاب گیری شد. ترکیبهای موجود در گلاب از طریق تقطیر مجدد در فشار معمولی و خلا استخراج گردید. ترکیبهای تشکیل دهنده با استفاده از دستگاههای آنالیز GC و GC/MS مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفت. مقایسه بازده اسانس استخراج شده از گلاب با دو روش تقطیر در فشار معمولی (اتمسفر) و خلا نشان می دهد که بازده اسانس در روش تقطیر در خلا دو برابر روش تقطیر معمولی است. بررسی مقایسه ای اجزای اصلی اسانس حاصل از تقطیر مجدد گلاب در فشار اتمسفر و خلا نشان می دهد که درصد الکلها در روش استخراج در خلا بطور نسبی افزایش یافته و در نتیجه اسانس با کیفیت مناسبتری حاصل می شود, همچنین فنیل اتیل الکل از 5.6 درصد به 7.5 درصد, سیترونلول از 59.5 به 61.2 درصد و ژرانیول از 13.2 درصد به 14.3 درصد افزایش یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزا، مهدی، و نجف پورنوایی، مهردخت. (1386). بررسی اثر روش تقطیر بر میزان استخراج ترکیبهای مهم موجود در گلاب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(3 (پیاپی 37))، 375-381. SID. https://sid.ir/paper/105328/fa

    Vancouver: کپی

    میرزا مهدی، نجف پورنوایی مهردخت. بررسی اثر روش تقطیر بر میزان استخراج ترکیبهای مهم موجود در گلاب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(3 (پیاپی 37)):375-381. Available from: https://sid.ir/paper/105328/fa

    IEEE: کپی

    مهدی میرزا، و مهردخت نجف پورنوایی، “بررسی اثر روش تقطیر بر میزان استخراج ترکیبهای مهم موجود در گلاب،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 3 (پیاپی 37)، pp. 375–381، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105328/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button