مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

891
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانسSalvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 215

چکیده

 جنس مریم گلی در ایران 58 گونه گیاهی علفی و چند ساله دارد که اسانس برخی از این گونه ها, قبلا مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از اسانس بعضی از گونه های سالویا در صنایع داروسازی, عطرسازی, فرآورده های بهداشتی, آرایشی و در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده و چاشنی متداول است. Salvia bracteata Bank & Soland یکی از گونه های جنس Salvia است که در غرب و شمال غرب ایران می روید. در این تحقیق که برای اولین بار در مورد این گونه در ایران صورت گرفته است, اندام هوایی گیاه در دو مرحله رویشی قبل از گلدهی و زمان گلدهی کامل از چناره مریوان جمع آوری و پس از خشک کردن به روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. سپس ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ها به وسیله دستگاه های GC و GC/MS مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. در اسانس این گونه در مرحله قبل از گلدهی 17 ترکیب و در مرحله گلدهی کامل 19 ترکیب شناسایی شد. ترکیب های عمده اسانس شامل بتا- کاریوفیلن (%49.6 و %41.7 ), گاما- مورولن (%18.3 و %22.8) و بی سیکلوجرماکرن (%9.5 و %8.8 ) به ترتیب در زمان قبل از گلدهی و گلدهی کامل بودند. نتایج نشان داد که با پیشرفت دوره رشد گیاه از قبل از گلدهی به سمت گلدهی کامل از درصد نسبی بتا کاریوفلن در اسانس کاسته شده و در عوض درصد نسبی گاما مورولن افزایش می یابد. تغییراتی نیز در نوع و درصد برخی از دیگر ترکیب های اسانس مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هوشیدری، فرحناز، سفیدکن، فاطمه، و جم زاد، زیبا. (1385). شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانسSalvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(3 (پیاپی 33))، 209-215. SID. https://sid.ir/paper/105621/fa

    Vancouver: کپی

    هوشیدری فرحناز، سفیدکن فاطمه، جم زاد زیبا. شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانسSalvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(3 (پیاپی 33)):209-215. Available from: https://sid.ir/paper/105621/fa

    IEEE: کپی

    فرحناز هوشیدری، فاطمه سفیدکن، و زیبا جم زاد، “شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانسSalvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 3 (پیاپی 33)، pp. 209–215، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا