مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,325
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کمی و کیفی اسانس .Melissa officinalis L از مناطق مختلف

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 229

چکیده

 گیاه Melissa officinalis L. بومی نواحی شرق مدیترانه وغرب آسیا است. در نواحی جنوبی و مرکزی اروپا, اسپانیا تا قفقاز و بخش هایی از آسیا از جمله ایران می روید. به دلیل رایحه معطرش در بسیاری از نواحی گرم دنیا کاشته می شود.سرشاخه های گیاه M. officinalis در مرحله گلدهی از سه محل کشت در استانهای فارس (اطراف شیراز), تهران (اطراف کرج) و سمنان جمع آوری گردید و پس از آماده سازی گیاهان به روش تقطیر با آب (با دستگاه کلونجر) اسانس گیری شدند. بازده اسانس نمونه فارس, کرج و سمنان به ترتیب 0.14, 0.25 و 0.26 بود.تجزیه و شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها به وسیله دستگاههای GC و GC/MS با محاسبه شاخصهای بازداری و مطالعه طیفهای جرمی صورت گرفت. در مجموع از نمونه فارس, کرج و سمنان به ترتیب 17, 17, 14 ترکیب شناسایی شدند.مهمترین ترکیبهای شناسایی شده در اسانس نمونه فارس عبارت از: سیترونلال (25.4%), بتا- کاریوفیلین (11.3%), تیمول (10.5%), گلوبولول (6.1%), کاریوفیلن اکساید (6.5%) و ژرانیول (5.7%). ترکیبهای عمده شناسایی شده در اسانس نمونه کرج عبارت است از: سیترونلال (9.3%), کارواکرول (31.8%), هومولن اپوکساید (25.4%) و آلفا- هومولن (10.2%). مهمترین ترکیبهای شناسایی شده در اسانس نمونه سمنان عبارت است از: سیترونلال (43.8%), بتا- کاریوفیلن (13.5%), تیمول (7.9%), گلبولول (6.8%), نرال (5.3%) و ژرانیال (5.0%).چهارده ترکیب در اسانس سه نمونه مشترک بود تنها ترکیب شاخص مشترک سیترونلال بود. چهار ترکیب شاخص در اسانس نمونه های فارس و سمنان مشترک بود و این دو اسانس نسبت به اسانس نمونه کرج شباهت بیشتری به هم داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، فاطمه، و سفیدکن، فاطمه. (1383). مقایسه کمی و کیفی اسانس .Melissa officinalis L از مناطق مختلف . تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20(2)، 237-229. SID. https://sid.ir/paper/382084/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری فاطمه، سفیدکن فاطمه. مقایسه کمی و کیفی اسانس .Melissa officinalis L از مناطق مختلف . تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1383؛20(2):237-229. Available from: https://sid.ir/paper/382084/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسگری، و فاطمه سفیدکن، “مقایسه کمی و کیفی اسانس .Melissa officinalis L از مناطق مختلف ،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 20، no. 2، pp. 237–229، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا