مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی اسانس های Centaurea urvillei DC. subsp. deinacantha و Centaurea pterocaula Trautv.

صفحات

 صفحه شروع 1003 | صفحه پایان 1016

چکیده

 هر دو گونه Centaurea pterocaula Trautv. و C. urvillei DC. subsp. deinacantha نوعی گل گندم هستند. هدف از این مطالعه تعیین ترکیب های شیمیایی در روغن های اسانسی گونه های مذکور برای استفاده در مواد غذایی, لوازم آرایشی-بهداشتی و دارویی بود. گیاهان C. urvillei و C. pterocaula در مرحله گلدهی از ارومیه (دره قاسملو) و زنجان در سال های 1389 و 1390 جمع آوری شدند. اندام های گیاه شامل ساقه و برگ و گل آذین در آزمایشگاه خشک شدند و به ذرات ریزی تبدیل شدند. روغن های اسانس به روش تقطیر با آب بدست آمد و توسط GC-FID و GC/MS مورد تجزیه قرارگرفتند. بازده اسانس ساقه همراه برگ و گل آذین گونه C. pterocaula (براساس وزن خشک گیاه) به ترتیب 0. 06% و 0. 09% بود. بیشترین درصد ترکیب های اسانس ساقه همراه برگ و گل آذین به ترتیب جرماکرن دی (20. 4% و 5. 4%), تیمول (10. 6% و 8/3%), سیپرن (3. 5% و 11. 5%), اسپاتولنول (7. 7% و 4. 9%), کاریوفیلن اکسید (6. 8% و 13. 4%) و ترانس-کاریوفیلن (4. 9% و 8. 1%) بودند. بازده اسانس ساقه همراه برگ و گل آذین C. urvillei (براساس وزن خشک گیاه), به ترتیب 023/0%, 065/0% بود. بیشترین درصد ترکیب های اسانس ساقه همراه برگ, بنزیل بنزوات (38. 7%), کاریوفیلن اکسید (17. 9%) و بتا-اودسمول (19. 8%) بوده و بیشترین درصد ترکیب های اسانس گل آذین, کاریوفیلن اکسید (25. 7%), اسپاتولنول (14. 8%) و اودسما-4(15)-7-دی ان-1-بتا-اُل (0/21%) بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، فاطمه، میرزا، مهدی، نجف پورنوایی، مهردخت، و احمدی، شهلا. (1396). بررسی ترکیب شیمیایی اسانس های Centaurea urvillei DC. subsp. deinacantha و Centaurea pterocaula Trautv.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(6 (پیاپی 86) )، 1003-1016. SID. https://sid.ir/paper/105633/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری فاطمه، میرزا مهدی، نجف پورنوایی مهردخت، احمدی شهلا. بررسی ترکیب شیمیایی اسانس های Centaurea urvillei DC. subsp. deinacantha و Centaurea pterocaula Trautv.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(6 (پیاپی 86) ):1003-1016. Available from: https://sid.ir/paper/105633/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسکری، مهدی میرزا، مهردخت نجف پورنوایی، و شهلا احمدی، “بررسی ترکیب شیمیایی اسانس های Centaurea urvillei DC. subsp. deinacantha و Centaurea pterocaula Trautv.،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 6 (پیاپی 86) ، pp. 1003–1016، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا