مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه .Teucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f

صفحات

 صفحه شروع 100 | صفحه پایان 104

چکیده

 مقدمه: جنس Teucrium متعلق به تیره نعناع بوده و 13 گونه و چهار زیر گونه در ایران دارد. از طرف دیگر, اسانس ها از متابولیت های ثانویه گیاهی بوده که به طور وسیعی در صنایع غذایی, دارویی و بهداشتی و به عنوان ترکیباتی با خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی استفاده می شوند.هدف: شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گونه T. orientale subsp. tylori و مقایسه آن با T. orientale subsp. orintale. روش بررسی: گیاه مذکور از 55 کیلومتری شرق خرم آباد واقع در استان لرستان جمع آوری شد. اسانس گیری از آن با روش تقطیر با آب صورت گرفت. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی انجام شد.نتایج: 40 ترکیب در اسانس گیاه مورد مطالعه شناسایی شد که مهم ترین ترکیبات آن عبارتند از: لینالول (60/28 درصد), کاریوفیلن اکسید (62/15 درصد), 1 و 8 - سینئول (5/4 درصد), 3- اکتانول (55/9 درصد), بتا پینن (75/8 درصد), بتا کاریوفیلن ( 33/7درصد) و جرماکرن دی (60/4 درصد).نتیجه گیری: مقایسه نتایج حاصل از بررسی ما در خصوص آنالیز اسانس گونه T. orientale زیر گونه tylori با نتایج سایر محققین که بر روی زیر گونه orintale صورت گرفته است, نشان می دهد که اغلب ترکیبات شاخص در هر دو زیر گونه, با تفاوت هایی در درصد آن ها, با هم مشترک هستند اما در سایر ترکیبات که درصدهای کمتری از اسانس را تشکیل می دهند با هم تفاوت هایی را نشان می دهند. با توجه به شباهت های موجود در ترکیبات شاخص اسانس زیرگونه های orientale و tylori احتمالا این دو زیرگونه در قالب یک کموتایپ قرار خواهند گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1387). شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه .Teucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f. گیاهان دارویی، 7(28)، 100-104. SID. https://sid.ir/paper/15424/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه .Teucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(28):100-104. Available from: https://sid.ir/paper/15424/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه .Teucrium orientale L. subsp. taylori (Boiss.) Rech. f،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 28، pp. 100–104، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button