مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل، آنتوسیانین، فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط آب و هوایی کرج

صفحات

 صفحه شروع 770 | صفحه پایان 783

کلیدواژه

نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)Q1

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر صفات رنگیزه ای و عناصر مختلف برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ), آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو عامل کود آهن (نانو اکسید آهن) و کود روی (سولفات روی) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 33 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال 1392 اجرا شد. کود آهن در 4 سطح (شامل 0, 25/0, 50/0 و 75/0 گرم بر لیتر آب) و کود روی 3 سطح (شامل 0, 25 و 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی) در نظر گرفته شدند و به صورت برگ پاشی بکار رفتند. صفات رنگیزه ای مانند غلظت آنتوسیانین, فلاونوئید (در طول موج 270 نانومتر), غلظت کلروفیل کل و عناصر (کلسیم, منیزیم, آهن, روی و فسفر) در برگ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که سطوح کودهای روی و آهن بر صفات فلاونوئید و کلروفیل کل تأثیر معنی داری داشتند, اما بر میزان آنتوسیانین تأثیر معنی داری مشاهده نشد. همچنین اثر متقابل نانو اکسید آهن و سولفات روی بر تمام صفات مورد بررسی بجز آنتوسیانین در سطح 5% معنی دار بودند. بیشترین میزان آهن (57/1363 میلی گرم بر کیلوگرم) در برگ نعناع وقتی حاصل شد که از تیمار 75/0 گرم در لیتر آهن استفاده شد و کمترین میزان آن (78/1073 میلی گرم بر کیلوگرم) در محلول پاشی با غلظت 25/0 گرم در لیتر آهن بدست آمد. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات روی (میزان 25 کیلوگرم در هکتار) و کود نانو آهن (سطح 75/0 گرم در لیتر) سبب افزایش آهن برگ و متعاقب آن افزایش کلروفیل برگ شد که از طریق محلول پاشی می تواند بهینه سازی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مراد، مجنون حسینی، ناصر، و دشتکی، محمد. (1395). تأثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل, آنتوسیانین, فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط آب و هوایی کرج. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(5 (پیاپی 79) )، 770-783. SID. https://sid.ir/paper/105696/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مراد، مجنون حسینی ناصر، دشتکی محمد. تأثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل, آنتوسیانین, فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط آب و هوایی کرج. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(5 (پیاپی 79) ):770-783. Available from: https://sid.ir/paper/105696/fa

    IEEE: کپی

    مراد محمدی، ناصر مجنون حسینی، و محمد دشتکی، “تأثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل, آنتوسیانین, فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) در شرایط آب و هوایی کرج،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 5 (پیاپی 79) ، pp. 770–783، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button