مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

879
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر توسعه رشد گیاه بر مقادیر شاخصهای کیفیت علوفه در مراتع کوهستانی سبلان

صفحات

 صفحه شروع 783 | صفحه پایان 794

چکیده

 تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی, به منظور ارزیابی مقدار انرژی در دسترس دام در مراحل مختلف رشد, تشخیص زمان مناسب چرا و افزایش عملکرد دام بدون آسیب رساندن به گیاهان مرتعی موضوعی مهم است. در این مطالعه از 4 گونه مرتعی شاملAlopecurus textilis , Festuca sulcata, Poa trivialis, Bromus tomentellus در مراحل مختلف رشد (رشد رویشی, گلدهی و بذردهی) در سال 1387 نمونه برداری شد. شاخصهای کیفیت علوفه شامل درصد پروتئین خام(CP) , درصد الیاف نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) , درصد هضم پذیری ماده خشک  (DMD)و مقدار انرژی متابولیسمی (ME) بر مبنای دستورالعمل AOAC (2000) به منظور اطلاع از حد بحرانی شان برای تامین نیاز روزانه واحد دامی اندازه گیری شدند. به منظور مقایسه گونه ها و مراحل رشد از نظر شاخصهای کیفیت علوفه, از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه (GLM) و به منظور مشاهده منابع تغییرات درون گروهی, از آزمون مقایسه دانکن استفاده شد. نتایج نشان می دهد که میانگین مقادیر پروتئین خام مراحل مختلف رشد به ترتیب عبارتند از 9.96, 8.18 و 6.09 درصد که در مراحل اولیه رشد و مرحله گلدهی, بالاتر و در مراحل پایانی رشد کمتر از مقدار تقریبی سطح بحرانی آن (7 درصد) برای تامین نیاز روزانه واحد دامی (گوسفند 50 کیلوگرمی) است. میانگین مقادیر هضم پذیری در مراحل رشد به ترتیب 51.34, 46.86 و 41.69 درصد می باشد که در مرحله رشد رویشی, بالاتر و در مرحله گلدهی و بذردهی, کمتر از سطح بحرانی آن (50 درصد) برای نیاز نگهداری یک واحد دامی است. مقادیر انرژی متابولیسمی نیز در مراحل مختلف رشد به ترتیب عبارتند از: 6.736, 5.97 و 5.09 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک که مقدار آنها در تمامی مراحل رشد کمتر از مقدار تقریبی سطح بحرانی آن (8 مگاژول) برای تامین نیاز نگهداری روزانه یک واحد دامی می باشد. این امر بیانگر این است که مطلوبیت کیفیت علوفه مرتع در مراحل مختلف رشد یکسان نمی باشد و لازم است نیاز روزانه واحد دامی بر مبنای کیفیت علوفه مشخص شود. بطور کلی گونه های مورد بررسی از نظر تامین پروتئین خام, به ویژه در مراحل اولیه رشد مطلوب ارزیابی می شوند, ولی از نظر تامین نیاز انرژی متابولیسمی روزانه دام چراکننده در منطقه, مطلوبیت کمی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ارزانی، حسین، معتمدی، جواد، مفیدی چلان، مرتضی، و علی اکبرزاده آلنی، اسماعیل. (1392). اثر توسعه رشد گیاه بر مقادیر شاخصهای کیفیت علوفه در مراتع کوهستانی سبلان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 20(4 (پیاپی 53))، 783-794. SID. https://sid.ir/paper/107104/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانی حسین، معتمدی جواد، مفیدی چلان مرتضی، علی اکبرزاده آلنی اسماعیل. اثر توسعه رشد گیاه بر مقادیر شاخصهای کیفیت علوفه در مراتع کوهستانی سبلان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1392؛20(4 (پیاپی 53)):783-794. Available from: https://sid.ir/paper/107104/fa

    IEEE: کپی

    حسین ارزانی، جواد معتمدی، مرتضی مفیدی چلان، و اسماعیل علی اکبرزاده آلنی، “اثر توسعه رشد گیاه بر مقادیر شاخصهای کیفیت علوفه در مراتع کوهستانی سبلان،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 20، no. 4 (پیاپی 53)، pp. 783–794، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107104/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button