مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام علوفـه مرتعی استان ایلام

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 85

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام گیاهان مرتعی استان ایلام و تغییرات آنها در طی فصل رویش به مدت 3 سال متوالی (1382-1379) در سطح مراتع استان اجرا گردید. ابتدا با توجه به وسعت مراتع در هر شهرستان تعداد 31 روستا به روش تصادفی تعیین شد. در هر روستا به صورت تصادفی سه دامدار انتخاب و محدوده تقریبی مراتع آنها مشخص گردید و در فصل چرا به فواصل تقریبا یکسان چهار بار از مرتع هر دامدار نمونه برداری به عمل آمد. نمونه های مربوط به سه دامدار در هر روستا پس از خشک کردن با همدیگر مخلوط (هر نمونه شامل 45 پلات و هر سال 124 نمونه) و آسیاب شدند, ترکیبات شیمیایی و انرژی خام آنها با روش AOAC اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده های حاصله با استفاده از آزمایش فاکتوریل (دو فاکتور سال و مرحله نمونه برداری) در قالب طرح کاملا تصادفی صورت گرفت. میانگین ماده خشک, پروتئین خام, الیاف خام, خاکسترخام و چربی خام در سال اول, دوم و سوم اجرای طرح به ترتیب 05/94, 80/10, 56/28, 77/9, 62/1 و40/94, 40/13, 52/25, 36/10, 78/1 و95/31 , 13/22, 04/25, 10/59, 1/81 درصد در ماده خشک بود. میانگین انرژی خام در سال اول, دوم وسوم به ترتیب 40/4140, 84/4064 و 72/4089 کالری در گرم ماده خشک بود. میانگین ماده خشک, پروتئین خام, الیاف خام, خاکسترخام و چربی خام در مرحله اول , دوم , سوم و چهارم(سه سال اجرای طرح) به ترتیب 61/94, 52/18, 55/17, 26/13, 73/1 و 94/62, 15/34, 23/65, 10/80, 1/71 و 62/93, 08/10, 10/30, 51/8, 80/1 و 50/94,5/96, 34/19, 8/39,1/70  درصد در ماده خشک بود. اختلاف میانگین پروتئین خام, الیاف خام, خاکسترخام, چربی خام (0.01 (p< و انرژی خام (p<0.05) در سالهای مختلف اجرای طرح معنی دار بود. میانگین پروتئین خام, فیبرخام و خاکستر در مراحل مختلف نمونه برداری اختلاف معنی داری را نشان داد (p<0.01), در حالیکه میانگین چربی خام و انرژی خام معنی دار نبود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ورمقانی، صیف علی. (1386). تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام علوفـه مرتعی استان ایلام. پژوهش و سازندگی، 20(1(پی آیند 74) در منابع طبیعی)، 79-85. SID. https://sid.ir/paper/18890/fa

Vancouver: کپی

ورمقانی صیف علی. تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام علوفـه مرتعی استان ایلام. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1(پی آیند 74) در منابع طبیعی):79-85. Available from: https://sid.ir/paper/18890/fa

IEEE: کپی

صیف علی ورمقانی، “تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام علوفـه مرتعی استان ایلام،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1(پی آیند 74) در منابع طبیعی، pp. 79–85، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18890/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button