مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,349
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت علوفه گونه های مهم مرتعی در منطقه استپ مرکزی ایران (مطالعه موردی: مراتع ندوشن استان یزد)

صفحات

 صفحه شروع 272 | صفحه پایان 284

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی گونه های مهم در مراتع استپی یزد, هفت گونه: scarila orientalis, Stipa arabica, Poabulbosa, Tragopogon jezdianuse, Eurotia ceratoides, Astragalus microphysa و Astragalus microphysa که مهم در چرای دام و از عناصر اصلی تیپ های گیاهی منطقه را تشکیل می دادند, در سه دوره زمانی فصل چرا (اواسط اردیبهشت, انتهای خرداد و اواسط مردادماه) با 3 تا 5 تکرار و در هر تکرار از 3 پایه از گونه مورد نظر, جمع آوری و شاخصهای مهم کیفیت علوفه آنها با روشهای AOAC اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شاخصهای کیفیت علوفه مانند پروتئین خام (CP) و انرژی خام (GE), قابلیت هضم پذیری ماده خشک(DMD) , انرژی متابولیسمی, انرژی قابل هضم (ME) و کل عناصر قابل هضم (TDN) با پیشرفت مراحل رویشی گیاهان کاهش می یابند, و میزان فیبرخام (CF) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) افزایش می یابد. به طور کلی بیشتر عامل های برآورد شده اختلاف معنی داری در سه دوره از فصل چرا با هم داشتند. به طوری که بین گونه های مختلف از نظر میزان پروتئین خام اختلاف معنی داری وجود ندارد, اما فیبر خام و انرژی خام در بین گونه ای مختلف متفاوت بود. به طور کلی علوفه موجود در مرتع در اوایل فصل چرا که مصادف با دوره رویشی گیاهان از کیفیت بهتری برخوردار است و چرا در این زمان بهترین عملکرد دام را به دنبال خواهد داشت که البته باید با مدیریت صحیح در مرتع باشد تا تولید پایدار در مرتع داشته باشیم.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رشتیان، آناهیتا، و مصداقی، منصور. (1392). کیفیت علوفه گونه های مهم مرتعی در منطقه استپ مرکزی ایران (مطالعه موردی: مراتع ندوشن استان یزد). تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 20(2 (پیاپی 51))، 272-284. SID. https://sid.ir/paper/107164/fa

    Vancouver: کپی

    رشتیان آناهیتا، مصداقی منصور. کیفیت علوفه گونه های مهم مرتعی در منطقه استپ مرکزی ایران (مطالعه موردی: مراتع ندوشن استان یزد). تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1392؛20(2 (پیاپی 51)):272-284. Available from: https://sid.ir/paper/107164/fa

    IEEE: کپی

    آناهیتا رشتیان، و منصور مصداقی، “کیفیت علوفه گونه های مهم مرتعی در منطقه استپ مرکزی ایران (مطالعه موردی: مراتع ندوشن استان یزد)،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 20، no. 2 (پیاپی 51)، pp. 272–284، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا