مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

882
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل عوامل مؤثر بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته در مراکز تحقیقات کشاورزی ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 22

چکیده

 مراکز تحقیقاتی از اجزای مهم بخش نظام تحقیق و توسعه نوآوری و فناوری کشور محسوب می شوند و جایگاه مهمی در زمینه ی گسترش مرزهای دانش و فناوری و حل مشکلات علمی کشور دارند. پژوهش حاضر با هدف تحلیل عوامل مؤثر بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته در مراکز تحقیقات کشاورزی ایران انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر متشکل از 421 نفر از محققان فعال حوزه تراریخته در 14 مرکز تحقیقات کشاورزی کشور بودند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول یامان استفاده شد و حجم نمونه 205 محقق برآورد گردید که برای کاهش خطا و پوشش پرسشنامه های بی پاسخ, این تعداد به 216 محقق افزایش یافت. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای که به وسیله پژوهشگران طراحی شده بود, استفاده شد که مشتمل بر نه بخش, شامل ویژگی های فردی-اجتماعی, دانش تراریخته, نگرش تراریخته, سودمندی درک شده, خطر درک شده, سهولت استفاده, تأثیر اجتماعی, نگرانی های اخلاقی و سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته تنظیم گردید. برای تحلیل داده ها از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس داده های میدانی, شواهد کافی برای تأیید اثر منفی و معنی دار دو متغیر خطر درک شده و نگرانی های اخلاقی بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته و همچنین اثر مثبت و معنی دار دو متغیر نگرش تراریخته و تأثیر اجتماعی بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته وجود داشت. بر اساس نتایج حاصله, ایجاد بستر لازم برای دوره های آموزشی در داخل و خارج کشور, مدیریت پایین به بالا, استفاده از مدیران مجرب و آینده نگر, دادن فرصت دخالت بیشتر به محققان در تمامی مراحل برنامه ریزی و توسعه این فناوری, حمایت های مالی دولتی, کامل نمودن تحقیقات و برچسب گذاری روی محصولات تراریخته پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صافی سیس، یحیی، موحدمحمدی، سیدحمید، رضوانفر، احمد، پیش بین، سیداحمدرضا، و رضایی، عبدالمطلب. (1398). تحلیل عوامل مؤثر بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته در مراکز تحقیقات کشاورزی ایران. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 15(1 )، 1-22. SID. https://sid.ir/paper/109233/fa

    Vancouver: کپی

    صافی سیس یحیی، موحدمحمدی سیدحمید، رضوانفر احمد، پیش بین سیداحمدرضا، رضایی عبدالمطلب. تحلیل عوامل مؤثر بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته در مراکز تحقیقات کشاورزی ایران. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران[Internet]. 1398؛15(1 ):1-22. Available from: https://sid.ir/paper/109233/fa

    IEEE: کپی

    یحیی صافی سیس، سیدحمید موحدمحمدی، احمد رضوانفر، سیداحمدرضا پیش بین، و عبدالمطلب رضایی، “تحلیل عوامل مؤثر بر سطح بکارگیری فناوری محصولات تراریخته در مراکز تحقیقات کشاورزی ایران،” علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، vol. 15، no. 1 ، pp. 1–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109233/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا