مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,850
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین معادلات سرعت واکنش لیگنین زدایی باگاس در فرایند سودا

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 82

چکیده

 فرایند ساخت خمیر کاغذ باگاس با استفاده از مایع پخت سودا در پنج دمای بیشینه پخت 80, 100, 120, 140 و 160 درجه سانتیگراد انجام شد. به منظور تعیین معادلات سرعت واکنش لیگنین زدایی در هر یک از این دماها, فرایند پخت در شریط یکسان از نظر قلیائیت و نسبت مایع پخت به باگاس و زمان های مختلف انجام و نتایج بدست آمده به شکل معادلات سرعت برحسب غلظت لیگنین باقیمانده در خمیر ارایه گردیدند. معادلات سرعت بدست آمده نشان می دهند که سرعت واکنش لیگنین زدایی باگاس, هم به درجه حرارت پخت و هم به غلظت لیگنین باقیمانده در خمیر باگاس بستگی دارد. به طوری که درجه معادله سرعت در دماهای بالاتر, به مراتب بیش از درجه آن در دماهای پایین می باشد. به همین دلیل سرعت واکنش لیگنین زدایی در دماهای بالا, وابستگی بیشتری به غلظت لیگنین باقیمانده در خمیر داشته و از سرعت در دماهای پایین به مراتب بیشتر است. با پیشرفت واکنش, اختلاف سرعت در دو دما کاهش یافته و از یک نقطه به بعد, روند معکوس پیدا می کند. به کمک نتایج بدست آمده, درجات واکنش لیگنین زدایی در دماهای 80, 100, 120, 140 و 160 درجه سانتیگراد به ترتیب برابر 4.6, 4.6, 5.5, 22.8 و 22.7 بدست آمدند. ثابت های سرعت واکنش در این دماها به ترتیب برابر 10-5×1.3 (برحسب -3.6 غلظت × 1-دقیقه(,1.1×10-4 برحسب -3.6 غلظت × -1 دقیقه), 10-5×7.2 (برحسب -4.5 غلظت × 1-دقیقه), 10-10×6.2 (برحسب -21.8 غلظت × 1-دقیقه) و 10-11×4.0 (برحسب -21.7 غلظت × 1-دقیقه) محاسبه گردیدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برازنده، محمدمهدی، و فخریان روغنی، عباس. (1390). تعیین معادلات سرعت واکنش لیگنین زدایی باگاس در فرایند سودا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 26(1 (پیاپی 34))، 72-82. SID. https://sid.ir/paper/109495/fa

    Vancouver: کپی

    برازنده محمدمهدی، فخریان روغنی عباس. تعیین معادلات سرعت واکنش لیگنین زدایی باگاس در فرایند سودا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1390؛26(1 (پیاپی 34)):72-82. Available from: https://sid.ir/paper/109495/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی برازنده، و عباس فخریان روغنی، “تعیین معادلات سرعت واکنش لیگنین زدایی باگاس در فرایند سودا،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 26، no. 1 (پیاپی 34)، pp. 72–82، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button