مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شرایط پخت بر لیگنین زدایی و گران روی خمیر کاغذ سودا از باگاس

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 120

چکیده

 تاثیر 3 عامل دما, زمان پخت و مقدار قلیایی بر مقدار لیگنین باقی مانده و گران روی خمیر کاغذ سودا از باگاس مورد بررسی قرار گرفت. از 2 سطح دمای 175 و 185 درجه سانتی گراد, 3 زمان پخت 20, 30 و 40 دقیقه و 3 مقدار قلیایی 14, 16 و 18 درصد استفاده و تاثیر متغیرهای پخت بر روی بازده, مقدار پنتوزان ها, گران روی و عدد کاپای خمیر کاغذها, با استفاده از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی تعیین شد. نتایج نشان داد, در اثر پخت شدیدتر, بازده کل و عدد کاپا کاهش می یابند. در دمای 175 درجه سانتی گراد, با افزایش زمان پخت و مقدار هیدروکسیدسدیم, مقدار پنتوزان ها و گران روی خمیر کاغذها به کندی کاهش یافت, ولی در دمای 185 درجه سانتی گراد این کاهش شدیدتر بود. همچنین با افزایش زمان و دمای پخت, pH مایع پخت سیاه کاهش یافت که نشان دهنده مصرف زیادتر هیدروکسیدسدیم در فرآیند پخت خمیر کاغذ است. بیش ترین مقدار پنتوزان ها و زیادترین گران روی خمیر کاغذها در شرایط ملایم پخت به دست آمد و کم ترین مقدار پنتوزان ها و کم ترین گران روی در شدیدترین شرایط پخت یعنی بیش ترین حد متغیرهای پخت مشاهده گردید. در دمای 175 درجه سانتی گراد, متوسط گرانروی 11.73 سانتی پوآز و در دمای 185 درجه سانتی گراد 11.34 سانتی پوآز به دست آمد. در زمان پخت 20 دقیقه, گرانروی خمیر کاغذ 11.79 سانتی پوآز و در زمان 30 دقیقه 11.57 سانتی پوآز و در زمان 40 دقیقه 11.24 سانتی پوآز اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهند که موثرترین عامل در تخریب کربوهیدرات ها به ترتیب دما و زمان پخت می باشند و عامل تاثیرگذار بعدی, درصد هیدروکسیدسدیم است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، امید، و جهان لتیباری، احمد. (1391). بررسی تاثیر شرایط پخت بر لیگنین زدایی و گران روی خمیر کاغذ سودا از باگاس. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 19(1)، 107-120. SID. https://sid.ir/paper/156849/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده امید، جهان لتیباری احمد. بررسی تاثیر شرایط پخت بر لیگنین زدایی و گران روی خمیر کاغذ سودا از باگاس. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1391؛19(1):107-120. Available from: https://sid.ir/paper/156849/fa

    IEEE: کپی

    امید حسین زاده، و احمد جهان لتیباری، “بررسی تاثیر شرایط پخت بر لیگنین زدایی و گران روی خمیر کاغذ سودا از باگاس،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 19، no. 1، pp. 107–120، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button