مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب گرده و کیفیت عسل تولید شده از دو رویشگاه جنگلی و مرتعی در منطقه ارسباران

صفحات

 صفحه شروع 342 | صفحه پایان 353

چکیده

 صنعت زنبورداری در ارسباران یکی از فعالیت های مهم روستایی است و عسل یکی از ارزشمندترین محصولات فرعی مناطق مرتعی و برخی از مناطق جنگلی ارسباران است. پژوهش پیش رو با هدف مقایسه ترکیب گرده ای, خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و کیفیت عسل تولید شده دو رویشگاه تازه کند (جنگلی) و وینق (مرتعی) در جنگل های ارسباران انجام شد. در 15 اردیبهشت سال 1392 و در آغاز فصل گلدهی, 10 کندو در هر یک از مناطق مورد مطالعه مستقر شد. پس از گذشت سه ماه, نمونه های عسل برداشت و به آزمایشگاه منقل شدند. در آزمایشگاه عمل جداسازی گرده های موجود در عسل و شناسایی آ ن ها و همچنین اندازه گیری ویژگی های فیزیکی و شیمیایی نمونه های عسل انجام شد. نتایج نشان داد که در منطقه وینق, گرده های ممرز (Carpinus betulus L.) و در منطقه تازه کند گرده های کیکم (Acer monspessulanum L.) غالب بودند. همچنین در در منطقه وینق, گرده های پلاخور بوته ای (Lonicera iberica M. B.) و کیکم و در منطقه تازه کند گرده های گیلاس وحشی (Cerasus avium (L.) Moench) به عنوان فراوان ترین گونه های همراه شناسایی شدند. بر اساس نتایج, به دلیل کم بودن میزان رطوبت, هیدروکسی متیل فورفورال, قند احیاء, قند کل و میزان ساکارز در منطقه جنگلی, کیفیت عسل های این منطقه از منطقه مرتعی بهتر شناخته شد. به طور کلی, نتایج این پژوهش نشان داد که زنبورهای عسل تمایل بیشتری به استفاده از گرده گونه های درختی و درختچه ای در مقایسه با سایر گونه های علفی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدآباد، محمدصفی، شیروانی، انوشیروان، و پناهی، پریسا. (1396). مقایسه ترکیب گرده و کیفیت عسل تولید شده از دو رویشگاه جنگلی و مرتعی در منطقه ارسباران. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 25(2 (پیاپی 68))، 342-353. SID. https://sid.ir/paper/111020/fa

    Vancouver: کپی

    احمدآباد محمدصفی، شیروانی انوشیروان، پناهی پریسا. مقایسه ترکیب گرده و کیفیت عسل تولید شده از دو رویشگاه جنگلی و مرتعی در منطقه ارسباران. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1396؛25(2 (پیاپی 68)):342-353. Available from: https://sid.ir/paper/111020/fa

    IEEE: کپی

    محمدصفی احمدآباد، انوشیروان شیروانی، و پریسا پناهی، “مقایسه ترکیب گرده و کیفیت عسل تولید شده از دو رویشگاه جنگلی و مرتعی در منطقه ارسباران،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 25، no. 2 (پیاپی 68)، pp. 342–353، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111020/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button