مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

46
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

6
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پرتو زایی و بررسی خطر سلامت آب های بسته بندی شده در ایران

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 166

چکیده

 در چند سال اخیر, تمایل به استفاده از آب بسته ­بندی شده به طور قابل توجهی گسترش یافته است. بنابراین, میزان پرتوزایی آن باید به طور سختگیرانه ارزیابی شود. هدف از این تحقیق اندازه ­گیری غلظت فعالیت آلفا و بتای کل در آب معدنی بطری­ شده به منظور بررسی و ارزیابی کیفیت, دز مؤثر سالانه و خطر سلامت است. برای این منظور پرتوزایی 30 نمونه آب معدنی بطری شده از چندین برند توسط شمارندۀ سوسوزن مایع والاک کوانتولوس 1220 تحلیل شد. نتایج اندازه­ گیری نشان داد که غلظت فعالیت آلفای کل در نمونه­ های آب معدنی بطری­ شده از mBqL-1 29 تا mBqL-1 49 با میانگین mBqL-1 38/7 و غلظت بتای کل از mBqL-1 48 تا mBqL-1 76 با میانگین mBqL-1 60/8 متغیر است. علاوه بر این, دزهای مؤثر سالانه از µSvy-1 30/11 تا µSvy-1 48/3 با مقدار متوسط µSvy-1 38/54, که کمتر از mSvy-1 0/1 به عنوان حد دز مرجع است, متغیر بود. تغییرات خطر سلامت از 4-10×1/70 تا 4-10×2/6 با میانگین 4-10×2/14 است. با توجه به نتایج این مطالعه, از نظر پرتوشناسی, منابع آب­ های بسته­ بندی شده را می­ توان به عنوان آب آشامیدنی سالم در ایران در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button