مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مزیت مقیاس، مزیت کارآیی و مزیت جمعی محصولات زراعی دیم (مطالعه موردی، استان مازندران)

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 101

چکیده

 کشت محصولات زراعی در چند سال اخیر در کشور به منظور رسیدن به اهداف خودکفایی, از اهمیت بالایی برخوردار شده است. توجه به توسعه کشت محصولات زراعی به همراه بهبود کارآیی و تلاش برای افزایش عملکرد محصولات زراعی, می تواند به تحقق هر چه سریعتر و مناسب تر اهداف خودکفایی کمک شایانی نماید. این مطالعه به بررسی سه شاخص مزیت کارآیی, مزیت مقیاس و مزیت جمعی (به عنوان شاخصی جامع از مزیت نسبی) در محصولات زراعی دیم استان مازندران می پردازد. نتایج نشان می دهد که شهرستان های این استان در تولید محصولات زراعی دیم در 28/57 درصد موارد دارای مزیت مقیاس, 08/64 درصد دارای مزیت کارآیی و 08/64 درصد دارای مزیت جمعی می باشند و مزیت نسبی بیشتری را نسبت به متوسط استانی داشته اند. همچنین, این استان در مقایسه با متوسط کشوری در محصولات لوبیا, پنبه, توتون و تنباکو, نیشکر, سیب زمینی, پیاز, گوجه فرنگی, خیار, ذرت دانه ای, شبدر, سویا و کلزا دارای مزیت مقیاس است, اما در تولید هیچ یک از محصولات مزیت کارآیی نداشته است. لذا, با توجه به عدم مزیت کارآیی استان مازندران برای این محصولات در مقایسه با متوسط کشوری, سیاست گذاری ها جهت توسعه سطوح زیر کشت برای این محصولات مناسب نبوده و تلاش جهت بهبود بهره وری و عملکرد این محصولات, راهکار سیاستی مناسب تری خواهد بود. همچنین, نتایج نشان می دهد که شاخص جمعی مزیت بیانگر مزیت نسبی استان مازندران در محصولات توتون و تنباکو, نیشکر, سیب زمینی, پیاز, خیار, ذرت دانه ای, شبدر, سویا و کلزا می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امیرنژاد، حمید، و رفیعی، حامد. (1388). بررسی مزیت مقیاس, مزیت کارآیی و مزیت جمعی محصولات زراعی دیم (مطالعه موردی, استان مازندران). پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، 5(1)، 91-101. SID. https://sid.ir/paper/115257/fa

Vancouver: کپی

امیرنژاد حمید، رفیعی حامد. بررسی مزیت مقیاس, مزیت کارآیی و مزیت جمعی محصولات زراعی دیم (مطالعه موردی, استان مازندران). پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)[Internet]. 1388؛5(1):91-101. Available from: https://sid.ir/paper/115257/fa

IEEE: کپی

حمید امیرنژاد، و حامد رفیعی، “بررسی مزیت مقیاس, مزیت کارآیی و مزیت جمعی محصولات زراعی دیم (مطالعه موردی, استان مازندران)،” پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، vol. 5، no. 1، pp. 91–101، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/115257/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button