مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

16

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی در استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 50

چکیده

 بخش کشاورزی در میان بخش های اقتصادی ایران جایگاه ویژه ای دارد. استان فارس یکی از قطب های کشاورزی ایران به شمار می آید که در زمینه محصولات زراعی سهم عمده ای در کشور دارد.با توجه به اهمیت محصولات زراعی در استان فارس و به منظور تعیین مزیت نسبی این محصولات از دو روش "نسبت هزینه منابع داخلی" و " نسبت هزینه به منفعت اجتماعی" برای سال زراعی 79-1378 استفاده گردیده است. محاسبه معیارهای مذکور نشان می دهد که چهار محصول از 18 محصول زراعی مورد بررسی, شامل گندم دیم, چغندر قند و آفتابگردان در نرخ برابری نسبی ارز دارای مزیت نسبی نبوده و گوجه فرنگی بالاترین مزیت نسبی را به خود اختصاص داده است و خیار, سیب زمینی و عدس آبی در مراحل بعدی قرار دارند. مقایسه مزیت نسبی محصولات با میزان سطح زیر کشت فعلی آنان نشان می دهد که در مورد محصولاتی که اطمینان نسبی به قیمت فروش داشته, الگوی کشت بااولویت های مزیت نسبی انطباق بیشتری داشته و برای محصولاتی مانند گوجه فرنگی, پیاز و سیب زمینی که ریسک قیمتی بیشتری دارند, میان الگوی کشت و ترتیب مزیت نسبی اختلاف بیشتری مشاهده می شود. در پایان مقاله جهت انطباق بیشتر الگوی کشت با ترتیب مزیت نسبی محصولات, پیشنهاداتی ارائه گردیده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نجفی، بهاالدین، و میرزایی، افراسیاب. (1382). بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی در استان فارس. پژوهشنامه بازرگانی، 7(26)، 35-50. SID. https://sid.ir/paper/358072/fa

Vancouver: کپی

نجفی بهاالدین، میرزایی افراسیاب. بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی در استان فارس. پژوهشنامه بازرگانی[Internet]. 1382؛7(26):35-50. Available from: https://sid.ir/paper/358072/fa

IEEE: کپی

بهاالدین نجفی، و افراسیاب میرزایی، “بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی در استان فارس،” پژوهشنامه بازرگانی، vol. 7، no. 26، pp. 35–50، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358072/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button