مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)، خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 72

چکیده

 دیازینون به عنوان یک آفت کش شیمیایی به دلیل طیف اثر بخشی گسترده ای که دارد مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان محصولات کشاورزی قرار گرفته است, اما در صورت عدم رعایت دوره ماندگاری آن, وجود بقایای سم درمحصولات سلامت مصرف کنندگان را به شدت به مخاطره می اندازد. در این پژوهش, جهت تعیین میزان بقایای سم دیازینون در گوجه فرنگی, خیار و خربزه, نمونه های گوجه فرنگی از 2 منطقه (شیروان و مشهد), خربزه از 2 منطقه (شیروان و تربت جام) و خیار از 6 منطقه (دزفول, جیرفت, کرمان, شیروان, مشهد و رفسنجان) تهیه شد. اندازه گیری بقایای سم دیازینون در نمونه ها توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) انجام شد. تجزیه میزان سم در نمونه های خربزه مربوط به تربت جام و شیروان, نشان داد که باقیمانده سم دیازینون در خربزه تربت جام 4.98 برابر حد مجاز و در خربزه شیروان 4.11 برابر حد مجاز بود. باقیمانده دیازینون در خیار به جز در خیار مشهد, بیش از حد مجاز بود. بطوری که میزان این سم, در خیار دزفول 6.1 برابر, در خیار رفسنجان 4.4 برابر, در خیار جیرفت 4.2 برابر, در خیار کرمان 2.1 برابر و در خیار شیروان 1.8 برابر حد مجاز بود, اما میزان سم در گوجه فرنگی و خیار کشت شده در مشهد کمتر از حد مجاز تعیین شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی مقدم، پرویز، قربانی، رضا، کوچکی، علیرضا، علیمرادی، لیلا، عزیزی، گلثومه، و سیاهمرگویی، آسیه. (1388). بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon). علوم محیطی، 6(3)، 63-72. SID. https://sid.ir/paper/117358/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی مقدم پرویز، قربانی رضا، کوچکی علیرضا، علیمرادی لیلا، عزیزی گلثومه، سیاهمرگویی آسیه. بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon). علوم محیطی[Internet]. 1388؛6(3):63-72. Available from: https://sid.ir/paper/117358/fa

    IEEE: کپی

    پرویز رضوانی مقدم، رضا قربانی، علیرضا کوچکی، لیلا علیمرادی، گلثومه عزیزی، و آسیه سیاهمرگویی، “بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon)،” علوم محیطی، vol. 6، no. 3، pp. 63–72، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/117358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button