مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سرب بر جوانه زنی، مقدار پروتئین و پرولین و ارزش تحمل به سرب در دو رقم کلزا (.Brassica napus L)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف سرب [0, 100, 200, 400, 600, 800 و 1000 میکرومول بر لیتر از منبع Pb(NO3) 2] بر جوانه زنی و همچنین تاثیر محلولهای غذایی بدون سرب و حاوی سرب کم, متوسط و زیاد [0, 100, 200 و 400 میکرومول بر لیتر از منبع Pb(NO3)2] بر محتوای پروتئین و پرولین در ریشه و اندام هوایی دو رقم کلزا (Hyola401 و PF 7045.91), میزان انباشتگی یون سرب و ارزش تحمل این دو رقم نسبت به سرب در محیط کشت به روش هیدروپونیک با استفاده از محلول غذایی هوگلند انجام گرفت. آنالیز آماری داده ها با استفاده از روش تجزیه واریانس یک طرفه و در قالب طرح آماری بلوک های کاملا تصادفی انجام شد. نتایج بدست آمده در این پژوهش نشان داد که در رقم Hyola در غلظتهای سرب 200, 400, 600, 800 و 1000 میکرومول بر لیتر کاهش درصد جوانه زنی معنی دار است. و در رقم PF کاهش درصد جوانه زنی در غلظتهای مختلف سرب معنی دار نیست. افزایش غلظت سرب محلول غذایی در هر دو رقم کلزا موجب کاهش طول ریشه شد و با توجه به میانگین طول ریشه, ارزش تحمل به سرب در رقم Hyola بیشتر از رقم PF تعیین گردید. مقدار پروتئین ریشه در هر دو رقم با افزایش غلظت سرب محلول غذایی, افزایش معنی داری یافت. مقدار پروتئین اندام هوایی با افزایش غلظت سرب محلول غذایی, در رقم Hyola کاهش ولی در رقم PF افزایش نشان داد. درصد افزایش مقدار پروتئین در ریشه رقم PF بیشتر از رقم Hyola بود. مقدار پرولین در ریشه و اندام هوایی هر دو رقم با افزایش غلظت سرب محلول غذایی, افزایش یافت. درصد افزایش مقدار پرولین در ریشه و اندام هوایی رقم Hyola بیشتر از رقم PF بود. با افزایش غلظت سرب محلول غذایی, تجمع یون سرب در ریشه و اندام هوایی هر دو رقم افزایش یافت. انباشتگی سرب در ریشه و اندام هوایی رقم Hyola بیشتر از رقم PF بود. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش به نظر می رسد که گیاه کلزا بویژه رقم Hyola برای آلایش زدایی خاکهای آلوده به سرب از توانایی بالقوه ای برخوردار است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چراتی آرایی، علی، و خانلریان خطیری، ملیحه. (1387). بررسی تاثیر سرب بر جوانه زنی, مقدار پروتئین و پرولین و ارزش تحمل به سرب در دو رقم کلزا (.Brassica napus L). علوم محیطی، 5(3)، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/117589/fa

    Vancouver: کپی

    چراتی آرایی علی، خانلریان خطیری ملیحه. بررسی تاثیر سرب بر جوانه زنی, مقدار پروتئین و پرولین و ارزش تحمل به سرب در دو رقم کلزا (.Brassica napus L). علوم محیطی[Internet]. 1387؛5(3):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/117589/fa

    IEEE: کپی

    علی چراتی آرایی، و ملیحه خانلریان خطیری، “بررسی تاثیر سرب بر جوانه زنی, مقدار پروتئین و پرولین و ارزش تحمل به سرب در دو رقم کلزا (.Brassica napus L)،” علوم محیطی، vol. 5، no. 3، pp. 41–52، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/117589/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button