مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پنج اسانس گیاهی بر تولید زرالنون و رشد Fusarium graminearum

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 94

چکیده

 زرالنون مایکوتوکسین استروژنیک غیر استروئیدی است که سبب بروز اختلال در فعالیت دستگاه تناسلی و سرطان می شود و مهمترین گونه تولید کننده آن Fusarium graminearum می باشد. در این تحقیق اثر ضد قارچی و توکسین زدایی اسانس های آویشن(Thymus vulgaris) , نعناع (Mentha sativa), مرزه (Satureja hortensis) شوید (Anethum graveolens) و فلفل قرمز (Capsicum annum) با غلظت های 250-25 ml/100 ml به محیط کشتPDA  و در غلظت های 10-200 ml/100 ml به محیط کشت PDB افزوده شد. درصد بازدارندگی از رشد هیف جدایه ها بعد از هفت روز در دمای 25oC با اندازه گیری قطر رویش در محیط جامد و توزین وزن خشک توده میسلیومی در محیط مایع در مقایسه با شاهد محاسبه گردید. اثر اسانس های فوق با غلظت های 5000-80 ml/100 ml در محیطPDB  بر تولید زرالنون بررسی و میزان زرالنون تولید شده با دستگاه HPLC اندازه گیری شد. بازدارندگی کامل از رشد قارچ در محیط PDB برای آویشن, نعناع, مرزه و شوید به ترتیب در غلظت های 80 ml/100 ml, 200, 150 و 200 محیط کشت رخ داد. غلظت های مختلف اسانس فلفل قرمز هیچ گونه اثر بازدارندگی از رشد نداشت. تولید زرالنون به میزان 88%, 87%, 91%, 89% و 93% به ترتیب در محیط حاوی اسانس های آویشن, نعناع, مرزه, شوید و فلفل قرمز کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینیه فراهانی، سودابه، میرابوالفتحی، منصوره، رضایی دانش، یونس، و کرمی اسبو، روح اله. (1391). اثر پنج اسانس گیاهی بر تولید زرالنون و رشد Fusarium graminearum. آفات و بیماریهای گیاهی، 80(1 (پیاپی 94))، 81-94. SID. https://sid.ir/paper/12997/fa

    Vancouver: کپی

    حسینیه فراهانی سودابه، میرابوالفتحی منصوره، رضایی دانش یونس، کرمی اسبو روح اله. اثر پنج اسانس گیاهی بر تولید زرالنون و رشد Fusarium graminearum. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1391؛80(1 (پیاپی 94)):81-94. Available from: https://sid.ir/paper/12997/fa

    IEEE: کپی

    سودابه حسینیه فراهانی، منصوره میرابوالفتحی، یونس رضایی دانش، و روح اله کرمی اسبو، “اثر پنج اسانس گیاهی بر تولید زرالنون و رشد Fusarium graminearum،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 80، no. 1 (پیاپی 94)، pp. 81–94، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12997/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button