مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر روابط آبی، تنظیم کننده های اسمزی و عملکرد سه گونه دارویی از جنس بارهنگ

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 158

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری بر روابط آبی, روابط یونی, قندهای محلول, محتوای پرولین, فلورسانس کلروفیل و عملکرد در سه گونه دارویی اسفرزه اواتا (Plantago ovata), اسفرزه پسیلیوم (Plantago psyllium) و بارهنگ کبیر (Plantago major), آزمایشی در سال 1388 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر ولی عصر رفسنجان به اجرا در آمد. آزمایش به به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. عامل اول شامل 4 سطح شوری (0, 9, 15 و 21 دسی زیمنس بر متر) و عامل دوم شامل سه گونه دارویی اسفرزه اواتا, اسفرزه پسیلیوم و بارهنگ کبیر بود. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک, محتوای آب نسبی در هر سه گونه کاهش یافت, هر چند روند کاهشی بین سه گونه متفاوت بود. افزایش غلظت نمک محتوای سدیم برگ را افزایش و محتوای کلسیم, منیزیم و پتاسیم برگ را در این سه گونه کاهش داد. با افزایش غلظت نمک محتوای یون ها به طور معنی داری در برگ کاهش یافت. محتوای پرولین و قندهای محلول تحت تاثیر سطوح مختلف شوری قرار نگرفت و تنها نوع گونه بر این صفات تاثیر موثرگذار بود. در گونه بارهنگ کبیر بالاترین عملکرد بذر مربوط به تیمار شاهد و پایین ترین مقدار آن مربوط به سطح شوری 21 دسی زیمنس بر متر بود. در گونه اسفرزه اواتا و پسیلیوم در سطح شوری 21 دسی زیمنس بر متر بذری تشکیل نشد. در میان سه گونه مورد مطالعه, گونه بارهنگ کبیر در حفظ تعادل مطلوب یونی, محتوای آب نسبی و عملکرد در شرایط شوری از توانایی بالاتری نسبت به دو گونه دیگر برخوردار بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، مریم، و رحیمی، اصغر. (1391). اثر شوری بر روابط آبی, تنظیم کننده های اسمزی و عملکرد سه گونه دارویی از جنس بارهنگ. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(2)، 145-158. SID. https://sid.ir/paper/134954/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار مریم، رحیمی اصغر. اثر شوری بر روابط آبی, تنظیم کننده های اسمزی و عملکرد سه گونه دارویی از جنس بارهنگ. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(2):145-158. Available from: https://sid.ir/paper/134954/fa

    IEEE: کپی

    مریم کامکار، و اصغر رحیمی، “اثر شوری بر روابط آبی, تنظیم کننده های اسمزی و عملکرد سه گونه دارویی از جنس بارهنگ،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 2، pp. 145–158، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/134954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button