مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

958
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف روی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه اسفرزه (.Plantago ovata L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 168

چکیده

 استفاده از کودهای ریزمغذی مانند روی در شرایط بروز عوامل محدودکننده طبیعی از جمله شوری می تواند کمک بسیار مهمی در توسعه کشت گیاهان دارویی در اکثر نقاط کشور نماید. به منظور بررسی عکس العمل گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata L.) نسبت به مصرف روی در شرایط تنش شوری, در پاییز 1392 آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. شوری با کلرید سدیم در پنج سطح (0, 50, 100, 150 و 200 میلی مولار) و روی از منبع سولفات روی با سه سطح (3.85 (شاهد), 7.7 و 11.55 میکرومولار) انتخاب شدند. نتایج نشان داد اثر شوری و روی و برهم کنش آن ها بر بیشتر شاخص های فیزیولوژیک گیاه اسفرزه معنی دار بودند. با افزایش غلظت روی در سطوح شوری صفر, 100 و 150 میلی مولار, قند محلول برگ 50 درصد افزایش یافت. در سطح صفر و 200 میلی مولار شوری, با افزایش غلظت روی میزان پرولین بیش از دو برابر افزایش یافت. شوری موجب افزایش درصد نشت الکترولیت ها شد به طوری که با افزایش هر سطح شوری میزان نشت از 30 تا 50 درصد افزایش نشان داد. پروتئین محلول برگ با افزایش مصرف روی 36 درصد افزایش یافت. به طور کلی مصرف 7.7 میکرومولار روی در همه صفات نتیجه بهتری را به همراه داشته است و از طرفی در سطوح شوری بالا در صورت مصرف مقادیر زیاد روی, مقدار مواد محلول سازگار (قندهای محلول و پرولین برگ) افزایش یافت. بنابراین می توان برای کاهش اثر شوری غلظت روی را در محلول هوگلند تا 7.7 میکرومولار افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، پروانه، مهتدی، احمد، موحدی دهنوی، محسن، و آسمانه، طهماسب. (1395). اثر غلظت های مختلف روی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه اسفرزه (.Plantago ovata L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(15)، 157-168. SID. https://sid.ir/paper/234169/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده پروانه، مهتدی احمد، موحدی دهنوی محسن، آسمانه طهماسب. اثر غلظت های مختلف روی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه اسفرزه (.Plantago ovata L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(15):157-168. Available from: https://sid.ir/paper/234169/fa

    IEEE: کپی

    پروانه حسین زاده، احمد مهتدی، محسن موحدی دهنوی، و طهماسب آسمانه، “اثر غلظت های مختلف روی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه اسفرزه (.Plantago ovata L) تحت تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 15، pp. 157–168، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button