مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر برش غده و تیمار با اتیلن بر تعداد و طول جوانه ها و تغییرات میزان آنتوسیانین، آمیلاز و محتوای کلروفیلی غده های سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 101

چکیده

 در این بررسی تاثیر سه تیمار شاهد (غده دست نخورده), غده برش خورده و غده های در معرض اتیلن بر جوانه زنی, طول جوانه های رشد یافته, محتوای نشاسته, فعالیت آمیلاز, محتوای کلروفیل ها و همچنین مقدار نسبی آنتوسیانین موجود در جوانه و بخشی از غده که در ناحیه زیر جوانه قرار گرفته, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف بین تیمارهای اعمال شده (شاهد, برش و تیمار با اتیلن) روی تمام صفات مورد مطالعه به جز میانگین تعداد جوانه در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که تیمار برش خورده در تمامی صفات به جز غلظت کلروفیل a, برتر از شاهد و تیمار اتیلن بود. از طرف دیگر بیشترین میانگین غلظت کلروفیل a به تیمار اتیلن ناشی از موز اختصاص داشت. با وجود اختلاف در میانگین تعداد جوانه, در تیمارهای اعمال شده (با تولید بیشترین جوانه در تیمار برش خورده) این اختلاف معنی دار نبود. بیشترین طول جوانه به تیمار برش خورده اختصاص داشت, اما اختلاف آن با تیمار اتیلن معنی دار نشد. در مورد غلظت کلروفیل b, مجموع دو کلروفیل a و b, و غلظت آنتوسیانین اختلاف تیمار برش خورده با دو تیمار شاهد و تیمار با موز معنی دار بود. نتایج نشان داد که بهترین تیمار جهت تسریع در بیدار نمودن و شروع جوانه زنی غده های سیب زمینی, برش دادن غده ها می باشد. در حالت معمول غده های مناسب کشت, بدون برش دادن کشت می شوند. توصیه می شود که برای حصول عملکرد بهتر, تیمار برش روی این غده ها و یا بخشی از آن ها نیز اعمال گردد تا ضمن تحریک جوانه زنی, سرعت جوانه زنی آن ها نیز افزایش یابد. استفاده از میوه های آزادکننده اتیلن نظیر موز یا سیب می تواند به عنوان گزینه بعدی برای تحریک جوانه زنی غده های سیب زمینی مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، کامبیز، کامکار، بهنام، و خسروی، رضوان. (1387). بررسی تاثیر برش غده و تیمار با اتیلن بر تعداد و طول جوانه ها و تغییرات میزان آنتوسیانین, آمیلاز و محتوای کلروفیلی غده های سیب زمینی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 1(2)، 87-101. SID. https://sid.ir/paper/135022/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی کامبیز، کامکار بهنام، خسروی رضوان. بررسی تاثیر برش غده و تیمار با اتیلن بر تعداد و طول جوانه ها و تغییرات میزان آنتوسیانین, آمیلاز و محتوای کلروفیلی غده های سیب زمینی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1387؛1(2):87-101. Available from: https://sid.ir/paper/135022/fa

    IEEE: کپی

    کامبیز مشایخی، بهنام کامکار، و رضوان خسروی، “بررسی تاثیر برش غده و تیمار با اتیلن بر تعداد و طول جوانه ها و تغییرات میزان آنتوسیانین, آمیلاز و محتوای کلروفیلی غده های سیب زمینی،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 1، no. 2، pp. 87–101، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135022/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button