مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت علوفه پنج گونه مرتعی در مراحل مختلف فنولوژی، مراتع ییلاقی رامیان، استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 242

چکیده

 برای مدیریت مناسب مراتع, آگاهی از ترکیبات شیمیایی گونه های مرتعی که متاثر از عوامل مختلف است, ضروری می باشد. هدف این تحقیق بررسی اثر نوع گونه و مراحل مختلف فنولوژی بر روی مقادیر ترکیبات شیمیایی پنج گونه مرتعی بود. گونه ها شامل سه گونه گندمی (Poa alpine,Dactylis glomerata  و (Bromus persicus و گونه بوته ای (Onobrychis cornota) و گونه فورب (Thymus vulgari) می باشند. نمونه ها از مراتع ییلاقی رامیان جمع آوری, سپس خشک و در مرحله بعد آسیاب و در آزمایشگاه تجزیه شد. نتایج نشان داد که پروتئین خام, دیواره سلولی منهای همی سلولز, انرژی متابولیسمی و هضم پذیری ماده خشک در مراحل مختلف فنولوژی دارای اختلاف معنی داری بوده و همچنین این ترکیبات در گونه های مختلف دارای اختلاف معنی دار بودند. برای همه گونه با رشد و رسیدن به مرحله بذردهی مقدار پروتئین خام, انرژی متابولیسمی و هضم پذیری ماده خشک کاهش و مقدار دیواره سلولی منهای همی سلولز, افزایش یافت. در بین گونه ها, Onobrychis cornota دارای حداکثر مقدار پروتئین خام (24.3), انرژی متابولیسمی (10.1) و هضم پذیری ماده خشک (69.0) و گونه Dactylis glomerata دارای حداقل پروتئین خام (13.2), انرژی متابولیسمی (9.4) و هضم پذیری ماده خشک (62.4) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، زید، و اترک چالی، عبدالناصر. (1394). کیفیت علوفه پنج گونه مرتعی در مراحل مختلف فنولوژی, مراتع ییلاقی رامیان, استان گلستان. مرتع، 9(3 )، 235-242. SID. https://sid.ir/paper/136315/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی زید، اترک چالی عبدالناصر. کیفیت علوفه پنج گونه مرتعی در مراحل مختلف فنولوژی, مراتع ییلاقی رامیان, استان گلستان. مرتع[Internet]. 1394؛9(3 ):235-242. Available from: https://sid.ir/paper/136315/fa

    IEEE: کپی

    زید احمدی، و عبدالناصر اترک چالی، “کیفیت علوفه پنج گونه مرتعی در مراحل مختلف فنولوژی, مراتع ییلاقی رامیان, استان گلستان،” مرتع، vol. 9، no. 3 ، pp. 235–242، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136315/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button