Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

609
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر پوشش پلی اتیلن و تیمار آب گرم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست نازک قندهاری)

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 193

چکیده

کاهش وزن, خسارت سرمازدگی و پوسیدگی های انباری همیشه به عنوان مهم ترین موانع بر سر راه انبارمانی و صادرات میوه های انار مطرح بوده است. این عوامل عمدتاً به علت فعالیت متابولیکی, حساسیت میوه به سرما, نفوذ و گسترش قارچ های ساپروفیتی یا پارازیتی به داخل میوه انار در زمان قبل از برداشت, برداشت میوه و یا پس از برداشت آن شکل می گیرند. در تحقیق حاضر تأثیر آب گرم با دو دمای متفاوت (25 و 50 درجه سانتی گراد), همچنین استفاده و یا عدم استفاده از پوشش پلی اتیلن (LDPE) با ضخامت 20 میکرون برکیفیت انبارمانی, درصد پوسیدگی, شاخص سرمازدگی, کاهش وزن و خصوصیات بیوشیمیایی میوه انار رقم پوست نازک قندهاری مورد بررسی قرار گرفتند. بدین منظور میوه های انار تیمار شده به مدت 4 ماه تحت شرایط دمایی1± 5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که پس از 120 روز انبارمانی, اثر پوشش پلی اتیلن و تیمار آب گرم (50 درجه سانتی گراد) بر شاخص سرمازدگی, کاهش وزن, پوسیدگی و حفظ کیفیت معنی دار (01/0>p) بود. بیشترین درصد کاهش وزن, شاخص سرمازدگی و شاخص پوسیدگی به ترتیب با میانگین 37, 7/24 و 12/3 درصد در تیمار بدون پوشش و آب 25 درجه سانتی گراد و کمترین میزان درصد کاهش وزن و شاخص سرمازدگی در پوشش پلی اتیلن و آب 50 درجه سانتی گراد به ترتیب 6/1 و 2/2 مشاهده شد. تیمار با آب گرم 50 درجه سانتی گراد موجب کاهش میزان پوسیدگی قارچی حاصل از کاربرد پوشش پلی اتیلن در پایان دوره انبارمانی (4 ماه) شد. به طور کلی پوشش پلی اتیلن باعث حفظ رطوبت در اطراف میوه ها, تیمار آب گرم باعث سفتی بافت پوست و ضدعفونی میوه ها گردید, در نتیجه باعث حفظ کیفیت و ماندگاری بیشتر میوه ها می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، بهرام، کاظمی، محمدحلیم، شور، محمود، و سلاح ورزی، یحیی. (1398). بررسی تأثیر پوشش پلی اتیلن و تیمار آب گرم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست نازک قندهاری). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(2 )، 181-193. SID. https://sid.ir/paper/142525/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی بهرام، کاظمی محمدحلیم، شور محمود، سلاح ورزی یحیی. بررسی تأثیر پوشش پلی اتیلن و تیمار آب گرم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست نازک قندهاری). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(2 ):181-193. Available from: https://sid.ir/paper/142525/fa

    IEEE: کپی

    بهرام عابدی، محمدحلیم کاظمی، محمود شور، و یحیی سلاح ورزی، “بررسی تأثیر پوشش پلی اتیلن و تیمار آب گرم بر عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست نازک قندهاری)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 2 ، pp. 181–193، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا