مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در سالاد الویه صنعتی تولیدی در شهر یزد در سال 1392

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 59

چکیده

 مقدمه: تامین نیازهای غذایی جوامع بشری با توجه به رشد روز افزون جمعیت از مشکلاتی است که بویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند. با توجه به تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه و عادات غذایی جدید, فرهنگ استفاده از غذاهای آماده رایج گردیده است. سالاد اولویه یکی از غذاهای سرد متداول درکشور ما است که باتوجه به مغذی بودن در معرض خطر آلودگی می باشد به همین دلیل در این مطالعه کیفیت میکروبی سالاد الویه را از نظر حضور باکتری های سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار دادیم. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد 200 نمونه سالاد الویه از بازار مصرف تهیه شد و هنگام تهیه نمونه ها دمای محل نگهداری نیز اندازه گیری گردید. نمونه ها بلافاصله پس از تهیه, در شرایط استریل آزمایشگاه از نظر حضور سالمونلا طبق استاندارد ملی ایران به شماره 1810 و استافیلوکوکوس اورئوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره 1-6806 مورد آزمایش قرار گرفتند. و دالوها با استفاده از  Spss 11و آزمون Chi-Square تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: کلیه نمونه ها از نظر حضور سالمونلا منفی بودند. از 200 نمونه آزمایش شده 40 نمونه به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلودگی داشتند و تعداد 160 نمونه فاقد آلودگی بودند. 30% نمونه های آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس در دمای 4 تا 6 درجه سانتی گراد و 70% در دمای 6 تا 8 درجه سانتی گراد نگهداری می شدند. نتایج نشان داد که بین دمای محل نگهداری نمونه ها و موارد آلودگی مشاهده شده رابطه آماری معنی داری وجود دارد (P=0.001).نتیجه گیری : با توجه به اهمیت سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در مسمومیت های غذایی و همچنین آلودگی قابل توجه نمونه ها به استافیلوکوکوس اورئوس به علت عدم رعایت موازین بهداشتی در حین تولید و یا آلودگی مواد اولیه و نیز افزایش آلودگی با افزایش دمای محل نگهداری ضرورت کنترل و نظارت دقیق مراکز عرضه و تولید مواد غذایی توسط واحدهای بهداشتی بیشتر مشخص می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاسب، فاطمه، شیرانیان، محبوبه، آبدار، مهلا، امین الرعایایی، هانیه، و فلاح زاده، حسین. (1394). بررسی فراوانی سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در سالاد الویه صنعتی تولیدی در شهر یزد در سال 1392. طلوع بهداشت، 14(3 (مسلسل 51))، 51-59. SID. https://sid.ir/paper/102890/fa

    Vancouver: کپی

    کاسب فاطمه، شیرانیان محبوبه، آبدار مهلا، امین الرعایایی هانیه، فلاح زاده حسین. بررسی فراوانی سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در سالاد الویه صنعتی تولیدی در شهر یزد در سال 1392. طلوع بهداشت[Internet]. 1394؛14(3 (مسلسل 51)):51-59. Available from: https://sid.ir/paper/102890/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاسب، محبوبه شیرانیان، مهلا آبدار، هانیه امین الرعایایی، و حسین فلاح زاده، “بررسی فراوانی سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در سالاد الویه صنعتی تولیدی در شهر یزد در سال 1392،” طلوع بهداشت، vol. 14، no. 3 (مسلسل 51)، pp. 51–59، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/102890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button