مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی پرتقال با روش سطح پاسخ و تخمین پارامترهای آبگیری با کمک شبکه عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 202 | صفحه پایان 214

چکیده

 در این تحقیق بهینه سازی فرآیند خشک کردن اسمزی برش های پرتقال با هدف بیشینه کردن کاهش آب و کمینه نمودن جذب مجدد آب و مقدار رطوبت نهایی توسط روش سطح پاسخ انجام گرفت. اثرات سه فاکتور دمای محلول اسمزی در محدوده 30 تا 60 درجه سانتی گراد, مدت زمان تماس محصول و محلول اسمزی در محدوده 0 تا 300 دقیقه و غلظت ساکارز در محلول اسمزی در محدوده 35 تا 65 درجه بریکس با کمک طرح مرکب مرکزی بر روی پارامترهای کاهش آب, جذب مواد جامد, نسبت کاهش آب به جذب مواد جامد, میزان رطوبت نهایی و اختلاف بریکس بررسی گردید. بررسی نتایج نشان داد شرایط بهینه برای فرآیند آبگیری اسمزی زمانی ایجاد می شود که دمای محلول اسمزی 30oC, مدت زمان تماس محصول و محلول اسمزی 229.2 دقیقه و غلظت محلول اسمزی 65 درصد ساکارز باشد. در شرایط بهینه شاخص های کاهش آب, درصد جذب مواد جامد, نسبت کاهش آب به درصد جذب مواد جامد, محتوای رطوبت نهایی (مبنای خشک) و اختلاف بریکس به ترتیب 30.316%, 13.51%, 0.45, 2.77 و 15.79 درجه بریکس محاسبه گردید. همچنین نتایج مدلسازی شبکه عصبی مصنوعی نشان داد که شبکه عصبی پرسپترون با یک لایه پنهان نتایج بهتری را در پیش بینی پارامترهای آبگیری داشته و این شبکه توانست مقادیر جذب مواد جامد و محتوی رطوبت را با 5 نرون در لایه پنهان (ضریب تبیین به ترتیب 0.937 و 0.959) و اختلاف بریکس و کاهش آب را با 30 نرون در لایه پنهان (ضریب تبیین به ترتیب 0.961 و 0.942) پیش بینی نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آیدانی، عماد، کاشانی نژاد، مهدی، مختاریان، محسن، و بخش آبادی، حمید. (1392). بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی پرتقال با روش سطح پاسخ و تخمین پارامترهای آبگیری با کمک شبکه عصبی مصنوعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(3)، 202-214. SID. https://sid.ir/paper/143614/fa

    Vancouver: کپی

    آیدانی عماد، کاشانی نژاد مهدی، مختاریان محسن، بخش آبادی حمید. بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی پرتقال با روش سطح پاسخ و تخمین پارامترهای آبگیری با کمک شبکه عصبی مصنوعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(3):202-214. Available from: https://sid.ir/paper/143614/fa

    IEEE: کپی

    عماد آیدانی، مهدی کاشانی نژاد، محسن مختاریان، و حمید بخش آبادی، “بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی پرتقال با روش سطح پاسخ و تخمین پارامترهای آبگیری با کمک شبکه عصبی مصنوعی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 202–214، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button