مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,009
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

864
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر دو مدل تیغه لبه صاف و دندانه ای (اره ای)، بر فرآیند استخراج قند از چغندرقند و کیفیت شربت خام

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 201

چکیده

 کیفیت خلال روی عمل اسمز در فرآیند استخراج قند از چغندرقند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. باتوجه به تاثیر لبه تیغه بر پارگی سلول های سطح برش, در این مطالعه اثر دو مدل تیغه لبه صاف و لبه اره ای با انجام آزمایشات در سه تکرار بر فرایند استخراج مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوش نشان داد نوع تیغه بر درجه خلوص و ماده غیرقندی, جرم ساکاروز در شربت دیفوزیون, درصد قند خارج شده ناشی از برش خلال, قند استخراج شده در دیفوزیون, درجه استخراج قند, بازده تفاله, زمان و انرژی مصرفی در سطح 5% معنی دار است. بیشترین درجه خلوص از شربت حاصل از خلال های تهیه شده با تیغه صاف 78.33,84.86  و 85.52 درصد و کمترین مقادیر ماده غیر قندی برای همین تیمار 0.1, 0.55 و 0.51 درصد به ترتیب برای مراحل شستشوی خلال ها, پیش گرم کن و دیفوزیون بدست آمد. با استفاده از تیغه لبه اره ای قند استخراج شده در اثر برش چغندر 14.5 درصد, قند استخراج شده در دیفوزیون94.4  درصد, جرم ساکاروز شربت7.22  گرم و درجه استخراج 0.19 بدست آمد که این مقادیر نسبت به حالتی که از تیغه لبه صاف برای تهیه خلال استفاده می شود؛ بیشتر بدست آمد. همچنین با استفاده از تیغه اره ای بازده تفاله پرس شده 28.97 درصد, زمان استخراج به مدت40  دقیقه و انرژی مصرفی 1.7 کیلووات بر ساعت بدست آمد که در مقایسه با استفاده از تیغه لبه صاف به طور معنی داری کمتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقی پورزاده ماهانی، مریم، آق خانی، محمدحسین، بهزاد، خلیل، و روحانی، عباس. (1396). مقایسه اثر دو مدل تیغه لبه صاف و دندانه ای (اره ای), بر فرآیند استخراج قند از چغندرقند و کیفیت شربت خام. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (پیاپی 41))، 191-201. SID. https://sid.ir/paper/143680/fa

    Vancouver: کپی

    نقی پورزاده ماهانی مریم، آق خانی محمدحسین، بهزاد خلیل، روحانی عباس. مقایسه اثر دو مدل تیغه لبه صاف و دندانه ای (اره ای), بر فرآیند استخراج قند از چغندرقند و کیفیت شربت خام. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(1 (پیاپی 41)):191-201. Available from: https://sid.ir/paper/143680/fa

    IEEE: کپی

    مریم نقی پورزاده ماهانی، محمدحسین آق خانی، خلیل بهزاد، و عباس روحانی، “مقایسه اثر دو مدل تیغه لبه صاف و دندانه ای (اره ای), بر فرآیند استخراج قند از چغندرقند و کیفیت شربت خام،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 191–201، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا