مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین منحنی های همدمای جذبی خرما رقم استعمران و برازش مدل های مختلف برای آن

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 191

چکیده

 منحنی های هم دمای مواد غذایی در فرآیندهایی مانند آماده سازی, خشک کردن و انبارداری از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به دلیل خصوصیات پیچیده مواد غذایی, برآورد تئوریک منحنی های هم دما غیر ممکن بوده و اندازه گیری تجربی مورد نیاز می باشد. در این تحقیق منحنی های هم دمای جذب خرما واریته استعمران (سایر) در دماهای 20, 30, 40 و 60 درجه سلسیوس در 8 فعالیت آبی در دامنه 0.11-0.85 به روش ایستا (وزن سنجی) مطابق با دستورالعمل COST 90 تعیین شد. شکل منحنی ها با شکل عمومی منحنی های همدما در مواد غذایی غنی از قند مطابقت دارد. در تمامی دماها با افزایش فعالیت آبی, رطوبت تعادلی نیز افزایش می یابد. افزایش دما در یک فعالیت آبی معین, مقدار رطوبت تعادلی را کاهش می دهد. برای ارایه مدل ریاضی مناسب به منظور رفتار تعادلی خرما مدل های گب, بت, ایگلسیاس شریف و هالسی مورد بررسی قرار گرفت. جهت برازش از رگرسیون غیر خطی استفاده شد. از میان مدل ها, مدل های گب و ایگلسیاس شریف درکلیه دماها بهترین برازش را با داده های جذبی خرما نشان داد. انرژی پیوندی جذب برای خرمای استعمران تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزمانی، سیده شادی، بصیری، علیرضا، و اصفهانی، آرزو. (1388). تعیین منحنی های همدمای جذبی خرما رقم استعمران و برازش مدل های مختلف برای آن. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(2)، 185-191. SID. https://sid.ir/paper/144171/fa

    Vancouver: کپی

    میرزمانی سیده شادی، بصیری علیرضا، اصفهانی آرزو. تعیین منحنی های همدمای جذبی خرما رقم استعمران و برازش مدل های مختلف برای آن. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(2):185-191. Available from: https://sid.ir/paper/144171/fa

    IEEE: کپی

    سیده شادی میرزمانی، علیرضا بصیری، و آرزو اصفهانی، “تعیین منحنی های همدمای جذبی خرما رقم استعمران و برازش مدل های مختلف برای آن،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 2، pp. 185–191، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144171/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button