Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

885
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت سرخرطومی درخت خرما جهت مبارزه غیرشیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 101

چکیده

 سوسک سرخرطومی خرما (Rhynchophorus ferrugineus) مهمترین آفت نخل ها می باشدکه سالانه درختان زیادی را از بین می برد. به منظور تعیین سن مناسب برای مبازره با آفت و بررسی اثر ضخامت تنه درخت بر مرگ و میر آفت دو سری آزمایش انجام گرفت. سری اول آزمایشها شامل متغیرهای مستقل سن آفت در چهار سطح (سن 1, سن 2, سن 3 و سن 4) و زمان تیمار حرارتی در چهار سطح (10, 15, 20 و 30 ثانیه) و متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. سری دوم آزمایشها شامل متغیرهای مستقل زمان تیمار حرارتی در سه سطح (30, 60 و 100 ثانیه) و ضخامت چوب در سه سطح (5, 10 و 12 سانتی متر) متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. نتایج نشان داد که بیشترین تلفات مربوط به سن 3 با 100% مرگ و میر در زمانهای 15, 20 و 30 ثانیه و کمترین تلفات مربوط به سنین 1 و 4 در مدت زمان 10 ثانیه است. در بررسی اثر ضخامت تنه بر مرگ و میر آفت, سن 3 با توجه به خسارتزا بودن, در داخل قطعات مکعبی از چوب تنه درخت در معرض غیرمستقیم امواج قرار گرفت که نتایج نشان داد در مدت زمان 60 و 100 ثانیه در ضخامت 5 سانتی متر میزان مرگ ومیر به ترتیب 70 و 100 درصد, در ضخامت 10 سانتی متر 13.33 و 33 73 درصد و در ضخامت 12 سانتی متر 6.66 و 30 درصد منجر گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملازهی، سعید، و صدرنیا، حسن. (1395). تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت سرخرطومی درخت خرما جهت مبارزه غیرشیمیایی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(1)، 93-101. SID. https://sid.ir/paper/144219/fa

    Vancouver: کپی

    ملازهی سعید، صدرنیا حسن. تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت سرخرطومی درخت خرما جهت مبارزه غیرشیمیایی. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(1):93-101. Available from: https://sid.ir/paper/144219/fa

    IEEE: کپی

    سعید ملازهی، و حسن صدرنیا، “تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت سرخرطومی درخت خرما جهت مبارزه غیرشیمیایی،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 1، pp. 93–101، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144219/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا