Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1035
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1035

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1058
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1058

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    879
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 879

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1390
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1390

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1211
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1211

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    792
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 792

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

بیکی حامد | همدمی ناصر

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    119-125
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    409
  • دانلود: 

    218
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر دما و زمان فرایند آنزیم بری بر تولید و خروج همزمان قندهای احیاء کننده و سینتیک تغییرات رنگ طی آنزیم بری، خلال های سیب زمینی پس از بسته بندی در عایق پلی اتیلنی و یا بدون بسته پلی اتیلنی در آب مقطر با دما های 50، 60، 70، 80 و 90oC به مدت 120 دقیقه جهت آنزیم بری غوطه ور شدند. نتایج آزمایش ها نشان داد که افزایش دمای آنزیم بری، دیفوزیون قندهای احیاء کننده را سرعت بخشیده ولی تولید این قندها با افزایش دما کاهش می یابد و در دماهای 80 و 90oC متوقف می شود. افزایش دما و زمان آنزیم بری همچنین سبب کاهش معنی دار (P<0.01) شاخص های رنگ خلال گردید. نتایج بررسی مدل های سینتیکی نشان داد که مدل درجه اول با اثر محدود کنندگی محصول بیشترین انطباق را با داده های آزمایشگاهی تولید قندهای احیاء و شاخص قرمزی سبزی داراست. درحالی که خروج قندهای احیاء کننده و تغییر شاخص های تیرگی- روشنی و زردی- آبی طی آنزیم بری از سینتیک درجه اول تبعیت می نمایند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 409

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 218 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-9
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1143
  • دانلود: 

    704
چکیده: 

به تاخیر انداختن بیاتی یکی از مسائل مهم صنایع پخت بوده و از جنبه تغذیه ای و اقتصادی حائز اهمیت است. یکی از راه های به تعویق انداختن بیاتی، استفاده از هیدروکلوئیدها به ویژه موسیلاژ گیاهان و دانه های بومی است که از نظر داشتن خواص دارویی، تغذیه ای و ارزان قیمت بودن حائز اهمیت هستند. از این رو در این مطالعه به تاثیر درصدهای مختلف (0، 0.25، 0.5، 0.75 و 1 درصد) موسیلاژ دانه ریحان بر وزن مخصوص خمیر و نیز خواص فیزیکی (حجم، دانسیته ظاهری، تقارن، رطوبت)، سفتی بافت، ویژگی های حسی و بیاتی نمونه های کیک پرداخته شد. نتایج نشان داد که بالاترین وزن مخصوص مربوط به نمونه حاوی 1 درصد موسیلاژ بود. نمونه حاوی 0.25 و 0.5درصد موسیلاژ با نمونه کنترل از نظر حجم، دانسیته ظاهری و تقارن اختلاف معنی داری نداشتند. این در حالی بود که در روزهای 1، 7 و 14 بیشترین درصد رطوبت مربوط به نمونه هایی با 0.25 و 0.5 درصد موسیلاژ و نرمترین بافت مربوط به محصول دارای 0.25 موسیلاژ بود. نمونه 0.5 درصد موسیلاژ به طور معنی داری (P<0.05) مقبولیت حسی بالاتری نسبت به نمونه کنترل داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1143

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 704 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    11-19
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    674
  • دانلود: 

    691
چکیده: 

در این مقاله کانتاگزانتین توسط باکتری Dietzia natronolimnaea HS-1 تولید و پس از استخراج توسط نیوزوم درون پوشانی شد. اثر دور روتاری اواپراتور (100 و(150rpm ، غلظت رنگدانه (0، 1 و 2 میکروگرم بر میلی لیتر)، مقدار پلی اتیلن گلیکول 400 (0، 0.1% و 0.2%)، نوع حلال (اتانول و کلروفرم)، نوع سورفکتانت (تویین 60 و 80 و اسپن 60 و 80) و نسبت سورفکتانت به کلسترول بر حسب میکرومول (100:100، 120:80 و 140:60) بر بازده و ویژگی های نیوزوم تعیین شد. نتایج نشان داد دور150 rpm ، غلظت 2 میکروگرم بر میلی لیتر کانتاگزانتین، غلظت 0.2% پلی اتیلن گلیکول 400 و نسبت سورفکتانت به کلسترول 100:100 نیوزوم هایی با بازده بالاتر و اندازه کوچک تر ایجاد کرد. به کارگیری اسپن 60 با بازده مشابه اسپن 80 اما با اندازه ای کوچک تر و یکنواخت تر از آن و حلال اتانول به عنوان بهترین گزینه برای تولید نیوزوم های کانتاگزانتین پیشنهاد شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 674

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 691 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    21-29
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    705
  • دانلود: 

    544
چکیده: 

هدف از این پژوهش ساخت یک کندو مجهز به سامانه اخذ و تحلیل تصاویر به صورت بی سیم و بی درنگ به منظور بررسی تراکم توده زنبور درون کندو و در صورت نیاز نابودسازی آفت های احتمالی با تله گذاری می باشد. در این مطالعه از دو روش جریان نوری و ماتریس تفاوت- تن خاکستری همسایگی به منظور بررسی وضعیت کندو و تعیین فعالیت زنبورها استفاده گردید. نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد که مطابق تحلیل جریان نوری، میانگین در سطح احتمال 5 درصد توانایی تشخیص تراکم توده را دارد. مطابق با تحلیل بافت، ویژگی های شلوغی و پیچیدگی با وضعیت تراکم توده زنبورها درون کندو دارای ارتباط معنی داری می باشند (P<0.05). همچنین به منظور تشخیص فعالیت زنبورها، از طبقه بند کننده غیرخطی بیز استفاده گردید که ترکیب میانگین و پیچیدگی و میانگین و شلوغی به ترتیب با دقت کلی 98.67 و 92.95 درصد داده ها را دسته بندی نمودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 705

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 544 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    31-38
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1038
  • دانلود: 

    975
چکیده: 

با تعیین همدمای جذب رطوبت و خواص گرمایی پودر سیر می توان پایداری آن را در مدت نگهداری تعیین کرد. نتایج خشک کردن ورقه های 2 میلی متری سیر با دو روش انجمادی و جریان هوای گرم نشان داد که مقدار پیرووات پودر سیر انجمادی بیشتر و دانسیته و تغییرات رنگ آن به صورت معنی داری کمتر از نمونه دیگر بود. منحنی های همدمای جذب تا فعالیت آبی 0.4 تغییرات کمی داشت ولی با افزایش فعالیت آبی محیط، رطوبت جذب شده به وسیله نمونه ها افزایش یافت. دمای انتقال شیشه ای در پودر سیر انجمادی با رطوبت 7.0درصد، 50.4 درجه سلسیوس و برای پودر سیر با جریان هوای گرم با رطوبت 7.7 درصد، 44.5 درجه سلسیوس بود. در هر دو پودر سیر افزایش رطوبت سبب کاهش دمای انتقال شیشه ای شد. فعالیت آبی بالاتر از 0.55 و دماهای بیشتر از 35 درجه سلسیوس، احتمال جذب رطوبت و کلوخه شدن پودر را به شدت افزایش داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1038

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 975 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    39-49
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1012
  • دانلود: 

    596
چکیده: 

سموم مورد استفاده در کشاورزی در عین ضرورت کاربرد، موجبات آلودگی زیست محیطی را نیز فراهم می کند. این نهاده، کم و بیش بخش قابل توجهی از اقتصاد کشت را به خود اختصاص می دهد. لذا نحوه استفاده از این سموم، به طوری که بیش ترین درجات تاثیر و کم ترین هدررفت را موجب گردد، بسیار قابل اهمیت است. لذا در این پژوهش، سمپاشی الکترواستاتیک و فاکتورهای عملکردی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایشات در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و به صورت آزمایش فاکتوریل، با سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی شامل فاصله هد الکترواستاتیک تا هدف (در سطوح 2، 2.5 و 3 متر)، سرعت دورانی موتور سمپاش (در سه سطح 5288، 3997 و 2256 دور در دقیقه) و دبی محلول خروجی از نازل (در سطوح 121، 308 و 403 میلی لیتر در دقیقه) بودند. همچنین به منظور بررسی میزان بادبردگی ذرات باردار سم، آزمایش فاکتوریل با فاکتورهای باردارسازی (در دو سطح)، سرعت باد (در دو سطح) و فاصله از هد (در سه سطح) انجام شد. ارزیابی تصاویر اثرات ذرات سم بر کاغذهای حساس به آب، با استفاده از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار متلب و کدنویسی یک الگوریتم پردازش تصویر انجام گرفت. سپس فاکتورهایی مانند قطر میانه حجمی، درصد پوشش سطحی و نسبت یکنواختی نشست ذرات مورد محاسبه و بررسی آماری قرار گرفتند. نتایج حاصل شده نشان داد که معنی داری فاکتورهای مورد بررسی در سطوح رویی و پشتی برگ، در برخی موارد متفاوت هستند. همچنین اثر باردارسازی ذرات بر درصد پوشش سطحی از نظر آماری با احتمال 99 درصد معنی دار بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1012

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 596 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    51-61
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1040
  • دانلود: 

    652
چکیده: 

خواص دی الکتریکی محصولات کشاورزی یکی از مهم ترین خصوصیات فیزیکی محصولات کشاورزی و غذایی به شمار می رود و استفاده از این خواص به عنوان یک فناوری جدید برای استفاده در کشاورزی و صنایع وابسته به شدت در حال توسعه می باشد. لذا در این تحقیق، تغییرات خواص دی الکتریک شلتوک ارقام قائم و پژوهش در 4 سطح رطوبت (13، 16، 19 و 22 درصد بر پایه خشک) و 4 بسامد (100، 300، 500 و 700 کیلوهرتز) در 3 تکرار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان دادند که بین ارقام مورد بررسی از نظر خواص دی الکتریکی تفاوت معنی داری وجود ندارد، اما رطوبت بر کلیه خواص مورد بررسی اثری معنی دار و افزایشی دارد، همچنین افزایش بسامد ولتاژ ورودی هرچند منجر به افزایش هدایت الکتریکی شلتوک می گردد اما اثر معکوسی بر ثابت دی الکتریک نسبی و اتلافی آن دارد. در بین اثرات متقابل این عوامل نیز تنها اثر متقابل رطوبت و بسامد تاثیر معنی داری بر ثابت دی الکتریک نسبی و اتلافی شلتوک دارند. همچنین مدل های MLR توانستند رابطه بین رطوبت با ثابت دی الکتریک نسبی را در کلیه سطوح بسامد و رطوبت با ثابت دی الکتریک اتلافی و هدایت الکتریکی را در بسامدهای KHz100 و KHz700 با دقت قابل قبولی پیش بینی نماید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1040

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 652 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    905
  • دانلود: 

    617
چکیده: 

پرندگان، گاهی اوقات که تعدادشان زیاد است، می توانند خسارت های جدی به مزارع غلات وارد سازند. به منظور یافتن راه کاری مطابق با مسایل زیست محیطی و موثر در کنترل این پرندگان، در این تحقیق، اثر صوت برای دفع آن ها مورد بررسی قرار گرفت. واحد پخش با معیارهای طراحی زیر توسعه داده شد: 1) سه سطح صدای شاهین، توپ گازی و رنجش گنجشک با بسامدهای 1، 5 و 10 کیلو هرتز، 2) صدای ترکیبی توپ گازی و رنجش گنجشک با بسامد 5 کیلو هرتز و 3) در صبح و عصر. نتایج نشان داد درصد پرندگان پرواز کرده نسبت به تعداد پرندگان قبل از ایجاد صدا برای صدای ترکیبی 92.46، توپ گازی 82.90، رنجش گنجشک 74.58 و شاهین 48.22 می باشد. بین میزان پرندگان پرواز کرده بعد از تولید صدا در بسامد های مختلف اختلاف معنی داری وجود نداشت. همچنین مشخص گردید درصد پرندگان پرواز کرده در زمان صبح به میزان 8.06 بیشتر از زمان عصر بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 905

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 617 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    73-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    768
  • دانلود: 

    617
چکیده: 

بر اساس تحقیقات انجام گرفته برای مواد دانه ای مانند خاک، روش عددی المان مجزا از نظر شبیه سازی دقیق تر از سایر روش ها مانند روش های تحلیلی و المان محدود است. در این تحقیق عملکرد سه نوع ساقه کج ساق، پاراپلو و مرسوم در دو حالت آزمایشی و مدلسازی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش ها در انباره خاکی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. فاکتور های مورد بررسی سرعت پیشروی و نوع تیغه بودند. سرعت پیشروی در 5 سطح 1، 1.5، 2، 2.5 و 3km/h و عمق ثابت 35cm بر روی نیروی مقاوم کششی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین نشان داد که سرعت پیشروی و نوع تیغه در سطح احتمال %1 تاثیر معنی داری روی نیروی مقاوم کششی داشتند. بیشترین نیروی مقاوم کششی 1541N مربوط به تیغه مرسوم در سرعت 3km/h و کمترین مقدار نیروی مقاوم کششی 294.8N مربوط به تیغه کج ساق در سرعت 1km/h می باشد. با افزایش سرعت حرکت تیغه انرژی پیوندی در واحد زمان، مقدار کار اصطکاکی بین سطح تیغه و ذرات خاک و انرژی جنبشی ذرات افزایش یافته که این پارامترها از عوامل موثر در افزایش نیروی کشش می باشند. در تمامی سرعت ها کمترین نیروی مقاوم کششی مربوط به تیغه کج ساق و بیشترین نیروی مقاوم کششی مربوط به تیغه مرسوم است. ضریب تبیین بالا بین نتایج آزمایشگاهی و مدلسازی (R2=0.9935) نشان می دهد که مدل المان مجزا تاثیر سرعت پیشروی و نوع تیغه را بر روی نیروی مقاوم کششی به خوبی نشان می دهد. میانگین خطای نسبی مقادیر اندازه گیری شده و پیش بینی شده با استفاده از روش المان مجزا 6.871% برای میانیگن نیروی مقام کششی بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 768

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 617 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    83-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1492
  • دانلود: 

    713
چکیده: 

افزایش هزینه های تولید برنج از دغدغه های تولید این محصول در ایران است. بنابراین، توسعه مکانیزاسیون کشت برنج به منظور کاهش هزینه های تولید آن، یک ضرورت است. در این راستا، به منظور شناسایی پیش برنده ها و بازدارنده های مکانیزاسیون کشت برنج در استان گیلان، تحقیقی به روش دلفی در سه مرحله انجام گرفت. با مشورت اساتید دانشگاهی گیلان و پژوهشگران بخش فنی و مهندسی موسسه تحقیقات برنج کشور، تعداد 30 نفر کارشناس خبره مکانیزاسیون برنج شامل کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و ادارات کشاورزی تابعه (مدیریت های کشاورزی شهرستان های رودسر، لنگرود، املش، لاهیجان، سیاهکل، آستانه اشرفیه، رشت، انزلی، صومعه سرا، فومن، شفت، ماسال، تالش و آستارا) و همچنین کارشناسان مکانیزاسیون بخش فنی و مهندسی موسسه تحقیقات برنج کشور، به عنوان مخاطبان تحقیق، شناسایی و انتخاب شدند. نتایج نشان داد که "توسعه زیرساخت های مکانیزاسیون همچون افزایش تعداد بانک نشاء" با کسب 97.5 درصد از توافق نهایی" کارشناسان مکانیزاسیون استان گیلان و "ارتقاء سطح خدمات پس از فروش ماشین آلات به خصوص ماشین آلات و تجهیزات وارداتی" با کسب 95.8 درصد از توافق کارشناسان، به ترتیب به عنوان مهمترین عوامل پیش برنده توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در استان گیلان بودند. همچنین مطالعه دلفی بازدارنده ها بیانگر آن بود که "کوچک بودن و پراکندگی اراضی شالیکاری در استان گیلان" با کسب 94.1 درصد از توافق نهایی کارشناسان مخاطب و "قیمت پایین برنج سفید"با کسب 92.5 درصد از توافق کارشناسان مکانیزاسیون برنج در استان گیلان نیز به عنوان مهمترین عوامل بازدارنده بودند. بنابراین، توجه به زیرساخت های مکانیزاسیون کشاورزی، اعتمادسازی در راستای تامین کلیه خدمات بعد از فروش، اهتمام به تجمیع اراضی شالیکاری کوچک و سیاست گذاری مناسب در راستای خرید تضمینی برنج با قیمتی متناسب با نرخ تورم، از اقدامات مهمی است که باید مورد توجه متولیان وزارت کشاورزی قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1492

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 713 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    93-101
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    888
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

سوسک سرخرطومی خرما (Rhynchophorus ferrugineus) مهمترین آفت نخل ها می باشدکه سالانه درختان زیادی را از بین می برد. به منظور تعیین سن مناسب برای مبازره با آفت و بررسی اثر ضخامت تنه درخت بر مرگ و میر آفت دو سری آزمایش انجام گرفت. سری اول آزمایشها شامل متغیرهای مستقل سن آفت در چهار سطح (سن 1، سن 2، سن 3 و سن 4) و زمان تیمار حرارتی در چهار سطح (10، 15، 20 و 30 ثانیه) و متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. سری دوم آزمایشها شامل متغیرهای مستقل زمان تیمار حرارتی در سه سطح (30، 60 و 100 ثانیه) و ضخامت چوب در سه سطح (5، 10 و 12 سانتی متر) متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. نتایج نشان داد که بیشترین تلفات مربوط به سن 3 با 100% مرگ و میر در زمانهای 15، 20 و 30 ثانیه و کمترین تلفات مربوط به سنین 1 و 4 در مدت زمان 10 ثانیه است. در بررسی اثر ضخامت تنه بر مرگ و میر آفت، سن 3 با توجه به خسارتزا بودن، در داخل قطعات مکعبی از چوب تنه درخت در معرض غیرمستقیم امواج قرار گرفت که نتایج نشان داد در مدت زمان 60 و 100 ثانیه در ضخامت 5 سانتی متر میزان مرگ ومیر به ترتیب 70 و 100 درصد، در ضخامت 10 سانتی متر 13.33 و 33 73 درصد و در ضخامت 12 سانتی متر 6.66 و 30 درصد منجر گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 888

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    103-110
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1352
  • دانلود: 

    832
چکیده: 

کاهش تدریجی منابع سوخت های فسیلی و افزایش قیمت آن ها باعث شده تا پژوهشگران به دنبال منابع انرژی تجدیدپذیر برای جبران قسمتی از این سوخت ها باشند. اخیرا سوخت بیودیزل به دلیل آلودگی کمتر و تجدید پذیر بودن به عنوان یک جایگزین مناسب سوخت دیزل مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش از روغن زیتون تلخ به روش ترانس استریفیکاسیون بیودیزل تولید و خصوصیات فیزیکی و حرارتی آن با سوخت معمولی دیزل مقایسه گردید. سپس بیودیزل تولید شده به مقدار حجمی %10، %20، %30 با گازوئیل مخلوط تاثیر استفاده هر یک از این این مخلوط ها، بیودیزل خالص و دیزل معمولی بر مصرف سوخت و گشتاور یک موتور تراکتور مسی فرگوسن 240 مورد اندازه گیری و مقایسه قرار گرفتند. در انجام آزمایش ها، موتور با استفاده از یک دینامومتر تحت بارهای 200، 250 و 300 نیوتن در متر قرار داده شد و سرعت دورانی موتور نیز از 1300 تا 1800 دور در دقیقه با فواصل 100 دور در دقیقه تغییر داده شد. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش درصد حجمی بیودیزل در سوخت دیزل مقدار فشار موثر متوسط ترمزی  (bmep)کاهش و مصرف سوخت ویژه ترمزی (bsfc) افزایش یافت. وقتی که بیودیزل خالص مورد استفاده قرار گرفت در مقایسه به دیزل خالص، مقدار مصرف سوخت ویژه ترمزی به مقدار 68.9 درصد افزایش و فشار موثر متوسط ترمزی به مقدار13.4  درصد کاهش یافت. در مجموع مخلوط های 10% و 20% به ترتیب با 4.9 و 6.8 درصد افزایش در مصرف سوخت ویژه ترمزی و 3.6 و 4.3 درصد کاهش در فشار موثر متوسط ترمزی عملکرد بهتری نسبت به سایر مخلوط سوخت ها نشان دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1352

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 832 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    111-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1410
  • دانلود: 

    689
چکیده: 

یکی از راه های افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی نگهداری آن ها در شرایط اتمسفر کنترل شده می باشد. بدین منظور سردخانه ای مجهز به سامانه برودتی با شرایط اتمسفر کنترل شده طراحی و نصب شد که امکان تزریق CO2، O2 و  N2را به صورت خودکار و با استفاده از سامانه فرمان پی ال سی را داشت. گازهای مورد نیاز برای تزریق توسط سه کپسول 10 کیلویی تامین می شد. تشخیص غلظت هر یک از گازهای داخل مخزن توسط حسگرها و عمل تزریق گاز به درون مخزن توسط شیرهای برقی انجام شد. در پایان، سامانه خودکار تزریق و کنترل گازها با اعمال سه ترکیب گاز و سه دمای سردخانه مورد ارزیابی فنی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سامانه تزریق گاز با خطای میانگین 17.55 درصد، قابلیت تنظیم ترکیب گازهای درون محفظه سردخانه را دارا می باشد. میانگین خطای سامانه برودتی نسبت به مقدار دمای تنظیمی 19.87 درصد به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1410

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 689 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    119-125
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1770
  • دانلود: 

    713
چکیده: 

برداشت سیر یکی از مشکل ترین مراحل در تولید این محصول بوده و هزینه و کارگر زیادی را نیاز دارد. در ایران به غیر از عملیات خاک ورزی، بقیه ی مراحل تولید سیر اغلب به روش دستی و غیر مکانیزه انجام می شود. لذا در این پژوهش، برای رفع این مشکل، ماشینی طراحی، ساخته و ارزیابی شد، که ابتدا بوته های سیر را به کمک تیغه و دو تسمه بیرون کشنده v شکل از زمین خارج و سپس سرزنی انجام می گیرد. توان مورد نیاز برای حرکت تسمه های بیرون کشنده و واحد سرزنی از چرخ حامل ماشین تامین می شود. تاثیر دو عامل سرعت پیشروی دستگاه در سه سطح 3، 4 و 5 کیلومتر در ساعت و سرعت خطی تسمه های بیرون کشنده در سه سطح 1.2، 1.4 و 1.6 برابر سرعت پیشروی، بر عملکرد برداشت و سرزنی صحیح بررسی گردید. آزمایش های مربوطه، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج این بررسی نشان داد که ماشین برداشت سیر در سرعت پیشروی 3 کیلومتر در ساعت بهترین عملکرد برداشت را دارد. همچنین مناسب ترین سرعت پیشروی موثر بر بالاترین کیفیت سرزنی سرعت 3 کیلومتر در ساعت و نسبت سرعت خطی 1.2 سرعت پیشروی برای تسمه های بیرون کشنده به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1770

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 713 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    127-138
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    741
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

در این تحقیق تاثیر امواج فراصوت قدرتی در سطوح (800 و 1000 وات) با فرکانس 20 کیلوهرتز در زمان های 20،40  و 60 دقیقه بر خواص شیمیایی و فیزیکی دو رقم برنج ندا و طارم بررسی و با روش خیساندن در شرایط کنترل شده دمایی (47 درجه سانتیگراد) مقایسه شد. نتایج نشان می دهد حداکثر میزان جذب آب برنج ، در تیمار 60 دقیقه موج دهی 1000 وات و کم ترین میزان جذب آب نیز در تیمار شاهد و با افزایش زمان موج دهی و خیساندن، جذب آب برنج افزایش یافت. بیشترین میزان مواد جامد نامحلول و هدایت الکتریکی در رقم طارم در تیمار 60 دقیقه موج دهی 800 وات و کم ترین در تیمار 20 دقیقه خیساندن مشاهده و همچنین بیش ترین میزان طول برنج در رقم ندا در تیمار 20 دقیقه موج دهی 1000 وات می باشد. نتایج نشان می دهد پیش تیمار برنج با کمک امواج فراصوت یک روش موثر خیساندن برنج در مقایسه با روش مرسوم می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 741

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    139-146
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1147
  • دانلود: 

    788
چکیده: 

ایران جزء کشورهای با بیش ترین میزان تولید گازهای گلخانه ای در جهان است. سهم قابل توجهی از مصرف انرژی های غیرتجدیدشونده و در نتیجه اثرات زیست محیطی حاصل از آن در ایران، به بخش کشاورزی اختصاص دارد. در این راستا، پژوهش حاضر به ارزیابی چرخه حیات تولید هندوانه به عنوان مهمترین محصول جالیزی در استان گیلان پرداخته است. داده های اولیه از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 58 نفر از تولیدکنندگان هندوانه در منطقه کیاشهر استان گیلان در سال 1393 جمع آوری شدند. اثرات زیست محیطی در قالب شش گروه تاثیر گرمایش جهانی، اسیدیته، اوتریفیکاسیون خشکی، تخلیه منابع فسیلی، تخلیه منابع فسفات و تخلیه منابع پتاسیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ارزیابی اثرات زیست محیطی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات نشان داد که بیش ترین سهم اثرات زیست محیطی به ترتیب مربوط به گروه های تاثیر اوتریفیکاسیون خشکی (0.185) و تخلیه منابع فسفات (0.116) بود. بنابراین، مدیریت مصرف بهینه کودهای شیمیایی به ویژه کود نیتروژن و فسفر و جایگزینی آن با انواع کودهای آلی و همچنین کاربرد کودهای زیستی می تواند به کاهش اثرات منفی زیست محیطی تولید هندوانه در استان گیلان در گروه های تاثیر اوتریفیکاسیون خشکی و تخلیه منابع فسفات کمک کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1147

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 788 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    147-157
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    867
  • دانلود: 

    604
چکیده: 

رهاسازی و تبخیر آب در هوا، موثرترین و ارزان ترین راهکار برای کاهش تنش گرمایی در مرغداری ها می باشد. مطالعه آزمایشگاهی برای تعیین اثر سامانه مه پاش دوار بر کاهش دما در یک سالن شبیه سازی شده مرغداری کوچک در بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. سامانه مه پاش دوار نازل های کوچکی متشکل از فنجان، موتور الکتریکی DC و بدنه بود. چرخش سریع فنجان باعث می گردید تا آبی که بر روی فنجان رها می شود در اثر نیروی گریز از مرکز به شکل ذرات ریز درآید. تیمارهای مورد استفاده در این تحقیق عبارت بودند از سرعت چرخش فنجان ها، جنس فنجان ها و شکل سطح فنجان ها. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از این تحقیق نشان داد که با کاهش اندازه قطر ذرات مقدار تبخیر آب مه پاشی شده (b) افزایش می یابد. همچنین مشخص گردید که اثر سرعت چرخش فنجان بر نسبت دمای داخل سالن به بیرون، نسبت رطوبت نسبی هوای داخل به رطوبت نسبی بیرون سالن و b در سطح 1% معنی دار است. نتایج نشان داد که با افزایش سرعت چرخش فنجان دمای داخل سالن کاهش، رطوبت نسبی هوای درون سالن و  b افزایش یافت. جنس فنجان ها بر روی نسبت دمای داخل به بیرون در سطح معنی داری 5% موثر بود. این نسبت برای جنس تفلون کمتر از آلومنیوم به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 867

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 604 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    159-166
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    800
  • دانلود: 

    572
چکیده: 

هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روش های خشک کردن متفاوت بر گرانروی ظاهری و ژل دهی صمغ دانه قدومه شهری می باشد. سه روش خشک کردن از جمله خشک کردن با خشک کن های انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیر گرانروی نمونه ها در سرعت برشی12.23  بر ثانیه در محدوده 0.31 تا 1.26 پاسگال ثانیه می باشد و نمونه کنترل بیشترین مقدار ویسکوزیته را دارد. تمامی روش های خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداما خشک کردن با آون خلاء بیشترین اثر منفی را بر ویسکوزیته داشت. ویسکوزیته صمغ های خشک شده توسط خشک کن های انجمادی و هوا داغ تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. روش های خشک کردن موسیلاژ، اثر معنی داری بر تغییرات سفتی و چسبناکی ژل تهیه شده از صمغ های خشک شده دارند. مقادیر عددی سفتی و چسبناکی به ترتیب در محدوده0.141  تا 0.264  (N)و 0.192 تا(Ns) 0.309  برای ژلهای تهیه شده از صمغ های خشک شده در شرایط مختلف است. هر یک از ویژگی های کاربردی صمغ نهایی می توانند متاثر از روش های متفاوت خشک کردن باشند. بنابراین این نتایج می توانند در انتخاب روش خشک کردن صحیح صمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 800

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 572 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    167-174
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1082
  • دانلود: 

    783
چکیده: 

هدف از انجام این مطالعه، بررسی انتشار گازهای گلخانه ای در مراحل تولید ماکارونی می باشد. در این راستا، اطلاعات مورد نیاز از مراحل مختلف تولید گندم دوروم و اطلاعات خاکشناسی از سه استان عمده تولید کننده، اطلاعات حمل و نقل و کارخانه تولید ماکارونی جمع آوری گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SimaPro و با بهره گیری از پایگاه داده های Ecoinvent و با استفاده از روش پتانسیل گرمایش جهانی 100 ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و گازهای گلخانه ای مراحل مختلف تولید محاسبه گردید. برای محاسبه میزان انتشار حاصل از تغییرکاربری زمین، از اطلاعات مکانی مزارع مورد بررسی با استفاده از روش EPIC استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده میزان کل انتشار گازهای گلخانه ای تولید یک کیلوگرم ماکارونی 2.64 کیلوگرم معادل دی اکسیدکربن محاسبه شد و انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از تغییر کاربری زمین و مصرف سوخت عملیات کشاورزی بیشترین تاثیر را در میزان کل پتانسیل گرمایش جهانی دارا بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1082

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 783 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    175-183
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    887
  • دانلود: 

    630
چکیده: 

پیش بینی کمیت تولید، نقش به سزایی در بهینه سازی و برنامه ریزی سامانه مدیریت پسماند های جامد شهری دارد، اما به علت دینامیک بودن سامانه های مدیریت پسماند، پیچیدگی روابط بین متغیر ورودی و خروجی، در دسترس نبودن و یا ناکافی بودن اطلاعات و همچنین تاثیر عوامل متغیر و غیرقابل کنترل همواره کار مشکلی بوده است. امروزه استفاده از سامانه های هوشمند به عنوان راهکاری نوین در تحلیل مسائل زیست محیطی، گسترش یافته است. در این پژوهش توانایی دو مدل هوشمند شبکه عصبی با تابع آموزش لونبرگ مارکوارت و همچنین سامانه استنتاج تطبیقی فازی- عصبی برای تخمین میزان تولید پسماندهای ماهانه شهر تهران مقایسه گردید. برای این منظور از داده های مربوط به جمعیت، الگوهای فصلی، کل بارندگی ماهانه، میانگین دمای ماهانه، ارتفاع از سطح دریا، میانگین رطوبت ماهانه و کل پسماند تولیدی (TSW) این شهر در فاصله زمانی 1389 تا 1394 که به صورت ماهانه مرتب شده بودند، استفاده شد. بعد از آموزش و آزمون مدل های شبکه عصبی و سامانه استنتاج تطبیقی فازی -عصبی نتایج این مدل ها مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که مدل فازی- عصبی با ضریب تعیین 0.963، جذر میانگین مربعات خطا 0.096 و درصد میانگین مطلق خطا 1.05 نسبت به مدل شبکه عصبی با ضریب تعیین 0.852، جذر میانگین مربعات خطا  0.132و درصد میانگین مطلق خطا 1.19 دارای عملکرد بهتری می باشد. همچنین نتایج بررسی دو مدل نشان داد که در هر دو مدل با داده های ورودی الگوهای فصلی، کل بارندگی ماهانه، میانگین دمای ماهانه، میانگین رطوبت ماهانه و کل پسماند تولیدی (TSW) می توان به پیش بینی دقیق تری دست یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 887

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 630 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    185-196
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1216
  • دانلود: 

    586
چکیده: 

با توجه به افزایش جمعیت جهان طی قرن اخیر، نیاز به خوراک و انرژی بیشتر شده است. تامین انرژی مورد نیاز از مهم ترین دغدغه های کشورها می باشد. استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفته است زیرا منابع فسیلی علاوه بر این که رو به اتمام هستند، باعث آلودگی محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای می شوند. یکی از مهم ترین منابع انرژی تجدیدپذیر، خورشید است. برای تخمین میزان تشعشع قابل دریافت از روی داده های هواشناسی در مشهد با کمک شبکه عصبی مصنوعی، تحقیقی صورت پذیرفت. نتایج نشان دادند شبکه عصبی مصنوعی با شش متغیر ورودی شامل دمای میانگین، رطوبت، ساعات آفتابی، تابش خارج از جو، شماره روز سال و درجه حرارت خشک، با دو لایه پنهان 37 و 18 نرون، توانست با دقت مناسبی میزان تشعشع را تخمین بزند. مقادیر R، MAE، MSE و RMSE برای مدل مذکور به ترتیب 0.9533، 1.4391، 4.1790 و 2.0443 به دست آمد. بنابراین در مشهد و نیز مناطقی مشابه با اقلیم مشهد که امکان ثبت تشعشع وجود ندارد، می توان از داده های مرسوم هواشناسی به قرار ذکر شده، برای تخمین میزان تشعشع با دقت بالا استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1216

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 586 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button