مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

833
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی و بهینه سازی اثر پیش تیمار اسمز فراصوت و خشک کردن تکمیلی هوای داغ روی گیلاس سیاه

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 151

چکیده

 روش سطح پاسخ به منظور تعیین نقاط بهینه فرایند خشک کردن اسمزی ـ فراصوت همراه خشک کردن تکمیلی با هوای داغ برای دستیابی به بیشینه آنتوسیانین, ترکیبات فنولی کل, و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه گیلاس سیاه استفاده شد. درجه حرارت (40, 50, و 60 درجه سلسیوس), غلظت محلول ساکارز (40, 50, و 60 درصد حجمی/وزنی), و فرکانس (0, 65, و 130 کیلوهرتز) عواملی بودند که تاثیر آن ها بر میزان آنتوسیانین, ترکیبات فنولی کل, و فعالیت آنتی اکسیدانی در طول دوره خشک کردن گیلاس سیاه با پیش تیمار اسمزـ فراصوت همراه با خشک کردن تکمیلی هوای داغ ارزیابی شد. آزمایش ها بر اساس طرح مرکب مرکزی با درنظرگرفتن سه سطح برای هر یک از عوامل یاد شده, انجام شد. در آزمایش های انجام شده نسبت نمونه به محلول اسمزی 1.10 (حجمی/وزنی) در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده حاکی از این بود که تاثیرات خطی و درجه دو هر سه متغیر مستقل دما, غلظت شربت ساکارز, و شدت فرکانس بر میزان آنتوسیانین, ترکیبات فنولی کل, و فعالیت آنتی اکسیدانی معنی دار بود. برای هر پاسخ با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه, مدل های چندجمله ای درجه دوم به دست آمد. آنالیز واریانس (ANOVA) به منظور ارزیابی صحت و دقت مدل های به دست آمده اجرا گردید. با روش سطح پاسخ, بهینه سازی شرایط فرایندی برای حداکثرسازی ترکیبات فنلی و آنتوسیانینی و حداقل سازی میزان Ec50 انجام گرفت. نقطه بهینه به دست آمده برای فرایند آب گیری عبارت است از: دما40oC , غلظت شربت ساکارز 40 درصد, و فرکانس1.31 کیلوهرتز. میزان راندمان تولید پیش بینی شده مدل برای ترکیبات فنولی 1.189 میلی گرم معادل اسیدگالیک به 100 گرم وزن خشک, میزان آنتوسیانین 2837.82 میکرو گرم به 100 گرم وزن خشک, و میزان Ec50برابر با 0.0245 در میلی گرم ماده خشک بود. مدل ارائه شده برای پیش بینی مقادیر متغیرهای وابسته, نتایج بسیار نزدیکی با یافته های آزمایشی به دست آمده دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، قاسم، امام جمعه، زهرا، کرمی، زهره، و پورمحمدی، کیانا. (1393). مدل سازی و بهینه سازی اثر پیش تیمار اسمز فراصوت و خشک کردن تکمیلی هوای داغ روی گیلاس سیاه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 45(2)، 141-151. SID. https://sid.ir/paper/144423/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی قاسم، امام جمعه زهرا، کرمی زهره، پورمحمدی کیانا. مدل سازی و بهینه سازی اثر پیش تیمار اسمز فراصوت و خشک کردن تکمیلی هوای داغ روی گیلاس سیاه. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1393؛45(2):141-151. Available from: https://sid.ir/paper/144423/fa

    IEEE: کپی

    قاسم یوسفی، زهرا امام جمعه، زهره کرمی، و کیانا پورمحمدی، “مدل سازی و بهینه سازی اثر پیش تیمار اسمز فراصوت و خشک کردن تکمیلی هوای داغ روی گیلاس سیاه،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 45، no. 2، pp. 141–151، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button