مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ضد اکسایشی اسانس دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) و تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 139

چکیده

 در سال های اخیر استفاده از ضد اکساینده های سنتزی به علت سمی و سرطان زابودن محدود شده است. بنابراین استفاده از منابع طبیعی به عنوان جایگزین ترکیب های سنتزی اهمیت ویژه ای دارد. در این پژوهش, تاثیر فعالیت ضد اکسایشی سطوح گوناگون اسانس دانه رازیانه شامل غلظت های 0.1, 0.2, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, و 0.8 میلی گرم در میلی لیتر روغن سویای تصفیه شده عاری از ضد اکساینده, در دمای 90 درجه سلسیوس, به مدت چهار هفته و در فواصل زمانی ثابت هفت روزه با آزمون گرم خانه گذاری (oven test) ازطریق سنجش اندیس های آنیزیدین, پراکسید, و محاسبه اندیس توتوکس بررسی شد. هم چنین, زمان مقاومت به اکسایش نمونه ها با دستگاه رنسیمت سنجیده شد. سپس نتایج حاصل از دو آزمون گرم خانه گذاری و رنسیمت, با نمونه شاهد و ضد اکساینده های سنتزی بوتیلید هیدروکسی آنیزول (BHA) و بوتیلید هیدروکسی تولوئن (BHT) مقایسه شد. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش, با افزایش غلظت اسانس, اثر ضد اکسایشی بیشتر شد, ولی در محدوده غلظتی بررسی شده, رابطه خطی و مستقیم بین غلظت تیمارها و فعالیت ضد اکسایشی آن ها در روغن سویا دیده نشد. غلظت های 0.5 و 0.6 میلی گرم در میلی لیتر اسانس دانه رازیانه, دارای فعالیت ضد اکسایشی بالاتری در مقایسه با هر دو ضد اکساینده سنتزی  BHAو BHT در روغن سویا بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری کلهرودی، مونا، بصیری، علیرضا، و جلالی، حسین. (1393). بررسی ویژگی های ضد اکسایشی اسانس دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) و تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 45(2)، 131-139. SID. https://sid.ir/paper/144429/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری کلهرودی مونا، بصیری علیرضا، جلالی حسین. بررسی ویژگی های ضد اکسایشی اسانس دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) و تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1393؛45(2):131-139. Available from: https://sid.ir/paper/144429/fa

    IEEE: کپی

    مونا مظاهری کلهرودی، علیرضا بصیری، و حسین جلالی، “بررسی ویژگی های ضد اکسایشی اسانس دانه رازیانه (Foeniculum vulgare) و تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن سویا،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 45، no. 2، pp. 131–139، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144429/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button