مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توسعه سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش و ارزیابی تاثیر آن بر برخی ویژگی های کیفی دانه های انار آماده مصرف

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 123

چکیده

 در پژوهش حاضر تاثیر تابش فرابنفش در محدوده UV-C با طول موج 254 نانومتر در بهبود ماندگاری دانه های انار ارزیابی گردید. برای این منظور ابتدا سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش ساخته شد و دانه های انار با دو دُز 3/6 و 4/8 کیلوژول بر مترمربع پرتودهی شدند. نتایج نشان داد که اثرات ساده و متقابل تابش فرابنفش, نوع ظرف و مدت زمان نگهداری بر افت وزن و شاخص های رنگ معنی دار شد و به طور متوسط باعث 27% کاهش در افت وزن, %7 افزایش در شاخص L*, % 7/6 کاهش در مقدار a* و %10 افزایش در مقدار b* نمونه های کنترل نسبت به شاهد گردید. با افزایش دُز پرتودهی شمارش کل باکتری ها و قارچ ها به صورت معنی-دار و به میزان 65/1 چرخه لگاریتمی در هر گرم کاهش یافت. به علاوه, پرتودهی تاثیر معنی داری بر ویژگی های حسی مورد مطالعه (رنگ, طعم و مزه, عطر و بو, بافت و پذیرش کلی) داشت. به طور کلی, بر مبنای نتایج ارزیابی حسی, شاخص های رنگ و رشد میکروبی, دُز تابش 3/6 کیلوژول بر مترمربع برای افزایش ماندگاری دانه های انار قرار گرفته در بسته بندی بدون منفذ پیشنهاد می-گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم زاده، رضا، مقصودی، حسین، اخوان، حمیدرضا، و جعفری نعیمی، کاظم. (1399). توسعه سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش و ارزیابی تاثیر آن بر برخی ویژگی های کیفی دانه های انار آماده مصرف. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(1 )، 113-123. SID. https://sid.ir/paper/144515/fa

    Vancouver: کپی

    کریم زاده رضا، مقصودی حسین، اخوان حمیدرضا، جعفری نعیمی کاظم. توسعه سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش و ارزیابی تاثیر آن بر برخی ویژگی های کیفی دانه های انار آماده مصرف. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):113-123. Available from: https://sid.ir/paper/144515/fa

    IEEE: کپی

    رضا کریم زاده، حسین مقصودی، حمیدرضا اخوان، و کاظم جعفری نعیمی، “توسعه سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش و ارزیابی تاثیر آن بر برخی ویژگی های کیفی دانه های انار آماده مصرف،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 113–123، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144515/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button