مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه .Satureja hortensis L و Satureja rechingeri Jamzad با استفاده از روش تقطیر و استخراج با سیال فوق بحرانی

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 318

چکیده

 جنس مرزه Satureja از خانواده نعناعیان می باشد و گونه های زیادی از آن در سر تا سر جهان پراکنده اند. این جنس در ایران 15 گونه دارد که 9 عدد از آنها انحصاری هستند. اسانس گونه های مختلف مرزه به دلیل دارا بودن کارواکرول از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این تحقیق به منظور تاثیر روش اسانس گیری بر میزان کارواکرول و در نتیجه کیفیت اسانس مرزه, اسانس دو گونه از این جنس به نامهای Satureja hortensis L. وSatureja rechingeri Jamzad  به روش استخراج با روش سیال فوق بحرانی (دی اکسید کربن) و روش تقطیر با آب مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.اندامهای هوایی گیاهS. hortensis  در زمان گلدهی کامل از ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج و گیاه S. rechingeri از رویشگاه طبیعی خود در استان ایلام جمع آوری گردیدند و پس از خشک شدن در سایه و دمای محیط ابتدا به روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. بعد با روش سیال فوق بحرانی به دو صورت (با و بدون استفاده از اصلاحگر) از هر دو گیاه اسانس تهیه شد. اسانسهای حاصل با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفتند.در اسانس S. hortensis حاصل از تقطیر 17 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین ترکیبها کارواکرول (%48.1) و گاما ترپینن (%38.4) بودند. در اسانسهای حاصل از استخراج با سیال فوق بحرانی 9 ترکیب شناسایی شد که میزان کارواکرول آنها(57.1%-63.4%)  نسبت به اسانس حاصل از تقطیر افزایش و گاما ترپینن (27%-32.8%) کاهش یافته بود. در اسانس S. rechingeri حاصل از تقطیر 20 ترکیب شناسایی شد که کارواکرول (%86.6) تنها ترکیب عمده بود. در اسانسهای حاصل از استخراج با سیال فوق بحرانی از این گونه شش ترکیب شناسایی شد که درصد کارواکرول (95%-95.6%) در آنها افزایش نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، خدیجه، سفیدکن، فاطمه، و یمینی، یداله. (1384). مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه .Satureja hortensis L و Satureja rechingeri Jamzad با استفاده از روش تقطیر و استخراج با سیال فوق بحرانی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 21(3 (پیاپی 29))، 307-318. SID. https://sid.ir/paper/105710/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی خدیجه، سفیدکن فاطمه، یمینی یداله. مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه .Satureja hortensis L و Satureja rechingeri Jamzad با استفاده از روش تقطیر و استخراج با سیال فوق بحرانی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1384؛21(3 (پیاپی 29)):307-318. Available from: https://sid.ir/paper/105710/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه عباسی، فاطمه سفیدکن، و یداله یمینی، “مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه .Satureja hortensis L و Satureja rechingeri Jamzad با استفاده از روش تقطیر و استخراج با سیال فوق بحرانی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 21، no. 3 (پیاپی 29)، pp. 307–318، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button