مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

794
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری های محرک رشد بر میزان کلروفیل و کاروتنوئید گیاه دارویی گشنیز (.Coriandrum sativum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

کلیدواژه

گشنیز (Coriandrum sativum)Q2

چکیده

 به منظور مطالعه اثر کودهای بیولوژیک بر ویژگی های رشد و پارامترهای فیزیولوژیک گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.) تحت تنش شوری آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل تنش شوری در چهار سطح (شاهد, 30, 60 و 90 میلی مولار کلرید سدیم) به همراه پیش تیمار کودهای بیولوژیک رایج, از جمله کودهای باکتری های تثبیت کننده نیتروژن, مانند نیتروکسین (حاوی باکتری های Azospirillium و (Azotobacter و سوپرنیتروپلاس (حاوی باکتری های Asopirillium,Bacillus subtilis و Pseudomonas fluorescens) بودند. نتایج حاکی از آن بود که اثر متقابل تیمارهای باکتری و شوری بر غلظت کلروفیل a در سطح احتمال 5 درصد و غلظت کلروفیل b و a+b در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. بر اساس یافته ها در تمامی سطوح شوری به جز سطح 60 میلی مولار تلقیح باکتری اثر مثبت و معنی داری بر میزان کلروفیل برگ داشت. بیشترین میزان کلروفیل b و a+b (به ترتیب 6.06 و 20.08 میکروگرم در میلی لیتر) طی کاربرد تیمار باکتری سوپرنیتروپلاس در سطح شوری 90 میلی مولار حاصل گردید که نسبت به تیمار عدم تلقیح به ترتیب 57.4 و 30 درصد افزایش داشت. همچنین اثر متقابل شوری و باکتری در تمامی صفات مورفولوژیک مورد بررسی (به جز ارتفاع بوته و وزن خشک برگ) معنی دار گردید. بیشترین میزان سطح برگ متعلق به تیمار نیتروکسین در سطح شوری صفر میلی مولار (37.071 سانتی متر مربع) بود که نسبت به تیمار عدم تلقیح در حدود 45 درصد افزایش داشت. در تمامی صفات مورفولوژیک ذکر شده با افزایش سطوح شوری, میزان صفات روند کاهشی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، زهرا، پیردشتی، همت اله، و راهداری، پروانه. (1391). تاثیر باکتری های محرک رشد بر میزان کلروفیل و کاروتنوئید گیاه دارویی گشنیز (.Coriandrum sativum L) تحت تنش شوری. گیاه و زیست بوم، 8(33)، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/145232/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی زهرا، پیردشتی همت اله، راهداری پروانه. تاثیر باکتری های محرک رشد بر میزان کلروفیل و کاروتنوئید گیاه دارویی گشنیز (.Coriandrum sativum L) تحت تنش شوری. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1391؛8(33):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/145232/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ربیعی، همت اله پیردشتی، و پروانه راهداری، “تاثیر باکتری های محرک رشد بر میزان کلروفیل و کاروتنوئید گیاه دارویی گشنیز (.Coriandrum sativum L) تحت تنش شوری،” گیاه و زیست بوم، vol. 8، no. 33، pp. 61–74، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145232/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button