مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری ناشی از کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفولوژی سه رقم بادمجان .Solanum melongena L (محلی جهرم، قلمی دزفول و دلمه هندی)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر فراسنجه های رشد در گیاهان بادمجان پرورش یافته در هوای آزاد, پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار انجام شد. تیمارهای شوری در 6 سطح شامل غلظت های 10, 20, 40, 60 ,80 و 100 میلی مولار کلرید سدیم و تیمار شاهد (بدون کلرید سدیم) مورد استفاده قرار گرفتند که مقادیر مختلف نمک کلرید سدیم به آب آبیاری (با هدایت الکتریکی 219 میکرو زیمنس بر سانتی متر) اضافه شدند. نشاءهای آماده شده سه رقم بادمجان (محلی جهرم, قلمی دزفول و دلمه هندی) در خاک غالب منطقه خنج لارستان در کیسه های پلاستیکی 9 کیلوگرمی کشت گردید. تیمارهای شوری به مدت 5 ماه اعمال شد. نتایج نشان داد که به طور کلی شوری باعث کاهش صفات تعداد برگ, ارتفاع کلی ساقه, طول ریشه, وزن خشک کل و نسبت وزن خشک شاخساره به ریشه در مقایسه با تیمار شاهد شده اما بر قطر ساقه اثر معنی داری نداشت. در بین ارقام مورد بررسی بر اساس صفات مطالعه شده, رقم دلمه هندی به عنوان رقمی با بردباری بیش تر و رقم قلمی دزفول به عنوان حساس ترین رقم در برابر شوری ناشی از کلرید سدیم ارزیابی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، حمید، رجایی، مجید، و رسولی، حسن. (1390). تاثیر شوری ناشی از کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفولوژی سه رقم بادمجان .Solanum melongena L (محلی جهرم, قلمی دزفول و دلمه هندی). گیاه و زیست بوم، 7(29-1 (ویژه نامه تنش و خشکی))، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/145247/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی حمید، رجایی مجید، رسولی حسن. تاثیر شوری ناشی از کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفولوژی سه رقم بادمجان .Solanum melongena L (محلی جهرم, قلمی دزفول و دلمه هندی). گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(29-1 (ویژه نامه تنش و خشکی)):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/145247/fa

    IEEE: کپی

    حمید صادقی، مجید رجایی، و حسن رسولی، “تاثیر شوری ناشی از کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفولوژی سه رقم بادمجان .Solanum melongena L (محلی جهرم, قلمی دزفول و دلمه هندی)،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 29-1 (ویژه نامه تنش و خشکی)، pp. 53–63، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button