مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

9

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات مورفولوژی گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago psyllium و Plantago ovata) در برابر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 152 | صفحه پایان 160

چکیده

 گیاهان دارویی در صنایع مختلف نقش مهمی را ایفا می کنند. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی در دنیا, استفاده از گونه های گیاهی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. انتخاب گیاهان مقاوم به شوری از طریق کشت در محیط هیدروپونیک روشی کم هزینه و مطمئن جهت صرفه جویی در زمان محسوب می شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر غلظت های مختلف شوری (NaCl) بر گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago psyllium و Plantago ovata) در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در مرحله گیاهچه و سه تکرار در مرحله گیاه کامل انجام شد. کلریدسدیم  (NaCl)اعمال شده شامل سطوح صفر ,50 ,100 ,150 ,200 و 250 میلی مولار بود. نتایج حاصله حاکی از کاهش درصد جوانه زنی, طول ریشه, طول ساقه, وزن خشک ریشه, وزن خشک ساقه و نسبت اندام هوایی به ریشه گیاهان با افزایش غلظت های شوری بود. در گیاهان مورد مطالعه روند کاهش متفاوت بود و اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف شوری مشاهده شد. در مرحله گیاهچه P. ovata نسبت به P. psyllium تحمل بالاتری به شوری نشان داد. در حالی که در مرحله گیاه کامل پارامتر های رشد مشابه مرحله گیاهچه با افزایش سطوح شوری روند کاهشی داشتند, اما P. psyllium از تحمل به شوری بالاتری نسبت به P. ovata برخوردار بود .

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صفرنژاد، عباس، اسلامی، محمدرضا، و حمیدی، حسن. (1386). بررسی خصوصیات مورفولوژی گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago psyllium و Plantago ovata) در برابر تنش شوری. پژوهش و سازندگی، 20(2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی)، 152-160. SID. https://sid.ir/paper/18903/fa

Vancouver: کپی

صفرنژاد عباس، اسلامی محمدرضا، حمیدی حسن. بررسی خصوصیات مورفولوژی گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago psyllium و Plantago ovata) در برابر تنش شوری. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی):152-160. Available from: https://sid.ir/paper/18903/fa

IEEE: کپی

عباس صفرنژاد، محمدرضا اسلامی، و حسن حمیدی، “بررسی خصوصیات مورفولوژی گیاهان دارویی اسفرزه (Plantago psyllium و Plantago ovata) در برابر تنش شوری،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی، pp. 152–160، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18903/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button