مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غربال تحمل به شوری ارقام گندم بهاره در مراحل جوانه زنی و گیاهچه

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 72

چکیده

 یکی از اهداف مهم متخصصان اصلاح نباتات افزایش تحمل به شوری گیاهان و غربال ارقام مقاوم به شوری است. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی و غربال تحمل به شوری ارقام گندم در مراحل جوانه زنی و گیاهچه به صورت اسپیلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار صورت پذیرفت. کرت اصلی ارقام گندم و کرت فرعی سطوح شوری (0, 50, 100 و 150 میلی مولار) در نظر گرفته شدند. صفات مورد برررسی شامل درصد جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, طول کلئوپتیل, وزن تر و خشک ریشه چه, وزن تر و خشک ساقه چه, در مراحله جوانه زنی و صفات وزن تر و خشک اندام هوایی, محتوای آب نسبی, میزان سدیم, میزان پتاسیم, نسبت پتاسیم به سدیم, محتوای کلروفیل, پرولین و کل سطح برگ در مرحله گیاهچه اندازه گیری شدند نتایج این بررسی نشان داد که بین ارقام مختلف از نظر تمام صفات و همچنین بین سطوح مختلف شوری از نظر تاثیر بر صفات مختلف اختلاف معنی دار در سطح 1% مشاهده شد. شوری باعث افزایش معنی دار میزان سدیم و پرولین و کاهش معنی دار بقیه صفات گردید اساس نتایج تجزیه رگرسیون این روند برای تمام صفات به جز طول کلئوپتیل, میزان پتاسیم, نسبت پتاسیم به سدیم, پرولین و کل سطح برگ به صورت رابطه خطی بود. درنهایت بر اساس اکثر شاخص های کلیدی و مهم جهت شناسایی و غربال تحمل به شوری نظیر وزن خشک, محتوای سدیم, نسبت پتاسیم به سدیم, محتوای نسبی آب برگ, میزان پرولین و سطح برگ دو رقم هیرمند و هامون می توانند به عنوان ارقام مقاوم مطرح شوند. پس از این دو رقم, الوند مقاومت نسبی خوبی از خود نشان داد. نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای نیز ارقام هیرمند و هامون را یک گروه قرار داد که موید نتایج قبلی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آزادی، امین، پازکی، علیرضا، حسینی سیانکی، حسین، زندی پور، مریم، میرزاعبداله، نفیسه، و عباسی زاده، الهام. (1392). غربال تحمل به شوری ارقام گندم بهاره در مراحل جوانه زنی و گیاهچه. گیاه و زیست بوم، 9(34-1 (ویژه نامه))، 53-72. SID. https://sid.ir/paper/145252/fa

    Vancouver: کپی

    آزادی امین، پازکی علیرضا، حسینی سیانکی حسین، زندی پور مریم، میرزاعبداله نفیسه، عباسی زاده الهام. غربال تحمل به شوری ارقام گندم بهاره در مراحل جوانه زنی و گیاهچه. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1392؛9(34-1 (ویژه نامه)):53-72. Available from: https://sid.ir/paper/145252/fa

    IEEE: کپی

    امین آزادی، علیرضا پازکی، حسین حسینی سیانکی، مریم زندی پور، نفیسه میرزاعبداله، و الهام عباسی زاده، “غربال تحمل به شوری ارقام گندم بهاره در مراحل جوانه زنی و گیاهچه،” گیاه و زیست بوم، vol. 9، no. 34-1 (ویژه نامه)، pp. 53–72، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145252/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button