مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

783
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کیفیت زندگی مصرف کنندگان بر قصد خرید خیار ارگانیک در شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 291

چکیده

 تحقیق حاضر به بررسی تأثیر ابعاد کیفیت زندگی بر قصد خرید محصولات ارگانیک در میان مصرف کنندگان شهر تبریز پرداخت. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و با کمک فرمول کوکران, 224 نفر از مصرف کنندگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده ها و اطلاعات مورد نیاز در سال 1396 از طریق پیمایش های میدانی و تکمیل پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان سلامت جهانی (WHOQOL-BREF) جمع آوری شد. به منظور دست یابی به ترجیح مصرف کننده در خرید خیار ارگانیک یا معمولی از روش انتخاب تجربی و برای بررسی روابط علّی بین متغیرها, از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته ها حاکی از آن است که متغیرهای سلامت جسمانی, سلامت روان و سلامت محیط قادرند 52 درصد از تغییرات قصد مصرف کنندگان نسبت به خرید محصولات ارگانیک را تبیین کنند. متغیر روابط اجتماعی تأثیر معناداری بر پیش-بینی قصد مصرف کنندگان نداشت. ترجیحات مصرف کنندگان نشان داد که به ترتیب 2/77 درصد خیار ارگانیک و 8/22 درصد خیار معمولی را انتخاب نخست خود می دانند و بر اساس نتایج آزمون t, میانگین کل کیفیت زندگی در افرادی که خیار ارگانیک در اولویت خرید آنان بوده است, بیشتر از افرادی است که خیار معمولی را انتخاب کرده اند. لذا, ارتقای کیفیت زندگی مصرف کنندگان در سه بعد سلامت جسمانی, روانی و محیط به منظور تشویق آنان به خرید محصولات ارگانیک پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راحلی، حسین، و صندوقی، عطیه. (1397). بررسی تأثیر کیفیت زندگی مصرف کنندگان بر قصد خرید خیار ارگانیک در شهر تبریز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(2 )، 279-291. SID. https://sid.ir/paper/146487/fa

    Vancouver: کپی

    راحلی حسین، صندوقی عطیه. بررسی تأثیر کیفیت زندگی مصرف کنندگان بر قصد خرید خیار ارگانیک در شهر تبریز. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):279-291. Available from: https://sid.ir/paper/146487/fa

    IEEE: کپی

    حسین راحلی، و عطیه صندوقی، “بررسی تأثیر کیفیت زندگی مصرف کنندگان بر قصد خرید خیار ارگانیک در شهر تبریز،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 279–291، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا