مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارزش غذایی سطوح مختلف علوفه سیب زمینی ترشی (Helianthus tuberosus) و یونجه با روش های برون تنی و درون تنی (گوسفند)

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 173

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین ارزش غذایی علوفه گیاه سیب زمینی ترشی از نظر تغذیه دام انجام گرفت. بدین منظور, این گیاه در مرحله, گل دهی کامل برداشت, چاپر و خشک گردید و سپس ترکیبات شیمیایی آن اندازه گیری شد. آنگاه این علوفه با پنج نسبت شامل صفر, 10 30 و 40 درصد با یونجه توام شد و قابلیت هضم آنها با روش برون تنی و نیز درون تنی با استفاه از گوسفند, در قالب طرح مربع لاتین به صورت چرخشی در زمان, تعیین گردید. ترکیبات مغذی علف مزبور, به جز پروتئین خام تا حدود زیادی نزدیک به یونجه بود. قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده خشک و ماده آلی تحت تاثیر نسبت یونجه و علوفه سیب زمینی قرار نگرفت ولی قابلیت هضم ماده آلی در ماده خشک در سطح 40 درصد علوفه سیب زمینی کاهش نشان داد (P<0.05). نتایج آزمایش بر روی گوسفند نشان داد که افزایش نسبت این علوفه تا سطح 30 درصد در جیره غذایی اثری بر قابلیت هضم نداشت ولی وقتی میزان علف سیب زمینی ترشی به 40 درصد رسید سبب کاهش قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی و بخش فیبری جیره شد اما بر مجموع مواد مغذی قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تاثیر معنی داری نداشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ارزش غذایی علف سیب زمینی ترشی وقتی تا میزان 30 درصد جایگزین یونجه خشک گردد می تواند مشابه با یونجه خشک باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضایلی، حسن، عرب نصرت آبادی، مرتضی، کرکودی، کیوان، و میرهادی، سیداحمد. (1388). بررسی ارزش غذایی سطوح مختلف علوفه سیب زمینی ترشی (Helianthus tuberosus) و یونجه با روش های برون تنی و درون تنی (گوسفند). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(48)، 163-173. SID. https://sid.ir/paper/14682/fa

    Vancouver: کپی

    فضایلی حسن، عرب نصرت آبادی مرتضی، کرکودی کیوان، میرهادی سیداحمد. بررسی ارزش غذایی سطوح مختلف علوفه سیب زمینی ترشی (Helianthus tuberosus) و یونجه با روش های برون تنی و درون تنی (گوسفند). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(48):163-173. Available from: https://sid.ir/paper/14682/fa

    IEEE: کپی

    حسن فضایلی، مرتضی عرب نصرت آبادی، کیوان کرکودی، و سیداحمد میرهادی، “بررسی ارزش غذایی سطوح مختلف علوفه سیب زمینی ترشی (Helianthus tuberosus) و یونجه با روش های برون تنی و درون تنی (گوسفند)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 48، pp. 163–173، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button