مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

895
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان پلی ساکاریدهای مترشحه از باکتری های لاکتیک در چند نمونه ماست سنتی، صنعتی و تولید شده در آزمایشگاه و بررسی اثر آن برخصوصیات فیزیکی محصول

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 217

چکیده

 ترشح پلی ساکاریدهای خاص توسط برخی باکتری های اسید لاکتیک, حین فرایند تخمیر, باعث بهبود ویژگی های حسی و پایداری محصولات تخمیری از جمله ماست می شود. هدف از این مطالعه اندازه گیری مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه در چند نمونه ماست سنتی و صنعتی بررسی اثر این ترکیب بر خصوصیات فیزیکی محصول می باشد. سه نمونه ماست سنتی (S1 و S2: ماست های تولید شده از مخلوط شیر گاو و گوسفند و ماست G: تولید شده با شیر گاو) و یک نمونه صنعتی (I) با هم مقایسه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد بین نمونه های آزمایش شده تفاوت معنی داری به لحاظ ویژگی های فیزیکی و شیمیایی شامل مقدار چربی, ماده خشک غیر چرب pH, مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه, گرانروی, کشداری و حساسیت به آب اندازی وجود دارد. بررسی آماری نمونه ها در قالب طرح کاملا تصادفی حاکی از این است که هم بستگی بین پلی ساکاریدهای مترشحه با گرانروی و کاهش حساسیت به آب اندازی معنی دار است (P<0.05). در حالی که در نمونه های مذکور هم بستگی معنی داری بین خصوصیات فیزیکی مورد بررسی و میزان چربی و یا ماده خشک بدون چرب در دامنه مورد مطالعه مشاهده نشد. در مرحله دوم, به منظورحذف اثر ترکیب شیمیایی شیر و بررسی اثر پلی ساکاریدهای مترشحه نمونه های ماست با استفاده از شیر فاقد چربی و ماست های بررسی شده در مرحله قبل, به عنوان آغازگر, تولید شدند. در این نمونه ها اختلاف معنی داری بین مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه و هم چنین خصوصیات فیزیکی آنها مشاهده شد. از طرفی در نمونه های تولید شده هم بستگی معنی داری بین خصوصیات فیزیکی و مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه نیز وجود داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تدینی، مهرنوش، شیخ زین الدین، محمود، دخانی، شهرام، و سلیمانیان زاد، صبیحه. (1388). مقایسه میزان پلی ساکاریدهای مترشحه از باکتری های لاکتیک در چند نمونه ماست سنتی, صنعتی و تولید شده در آزمایشگاه و بررسی اثر آن برخصوصیات فیزیکی محصول. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(48)، 207-217. SID. https://sid.ir/paper/14688/fa

    Vancouver: کپی

    تدینی مهرنوش، شیخ زین الدین محمود، دخانی شهرام، سلیمانیان زاد صبیحه. مقایسه میزان پلی ساکاریدهای مترشحه از باکتری های لاکتیک در چند نمونه ماست سنتی, صنعتی و تولید شده در آزمایشگاه و بررسی اثر آن برخصوصیات فیزیکی محصول. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(48):207-217. Available from: https://sid.ir/paper/14688/fa

    IEEE: کپی

    مهرنوش تدینی، محمود شیخ زین الدین، شهرام دخانی، و صبیحه سلیمانیان زاد، “مقایسه میزان پلی ساکاریدهای مترشحه از باکتری های لاکتیک در چند نمونه ماست سنتی, صنعتی و تولید شده در آزمایشگاه و بررسی اثر آن برخصوصیات فیزیکی محصول،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 48، pp. 207–217، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا