مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,303
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 سابقه و هدف: اگزوپلی ساکاریدهای تولیدی توسط باکتری های اسید لاکتیک در بهبود خواص حسی و بافتی محصولات شیری تخمیری مثل ماست نقش مهمی ایفا می کنند. از سوی دیگر خواص پروبیوتیکی این باکتریها و ویژگیهای پری بیوتیکی بیوپلیمرهای تولیدی آنها سبب ارتقاء سلامت مصرف کننده می شوند. هدف این تحقیق, بررسی میزان تولید اگزوپلی ساکاریدهای باند شده و آزاد در 16 جدایه لاکتوباسیل جدا شده از ماست و پنیر سنتی ایران است.مواد و روش ها: به این منظور, 16 سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران شامل ماست و پنیر در محیط MRS Agar کشت و در شرایط بی هوازی و دمای 37 درجه سانتیگراد در مدت 48-24 ساعت گرمخانه گذاری شدند. پس از بررسی خصوصیات میکروسکوپی و ماکروسکوپی جدایه ها مانند قوام پرگنه ها در محیط کشت, تولید اگزوپلی ساکارید (به دو شکل باند شده و رها شده در محیط ) با روش فنل/ سولفوریک اندازه گیری شد. به منظور بررسی کمی تولید اگزوپلی ساکارید, نتایج به دست آمده با منحنی استاندارد گلوکز مقایسه و میزان تولید برحسب میلی گرم بر لیتر تعیین شد.یافته ها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که از 16 سویه لاکتوباسیلوس مورد بررسی برای تولید اگزوپلی ساکارید (اعم از باند شده و رها شده در محیط), 9 سویه, اگزوپلی ساکارید باند شده تولید کردند که بیشینه تولید, 364 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید, 4 میلی گرم بر لیتر بوده است. همچنین, 9 سویه از 16 سویه مورد بررسی, اگزوپلی ساکارید رها شده در محیط تولید کردند که در مورد آنها, بیشینه تولید 1519.56 میلی گرم بر لیتر و کمینه تولید, 87.25 میلی گرم بر لیتر بوده است.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که پتانسیل تولید ترکیبات اگزوپلی ساکارید توسط گونه های بومی ایران وجود دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاج آبادی ابراهیمی، مریم، خدابخش، مریم، شریفیان، انوشه، هاشمی، مریم، حسینی، ابراهیم، و بهرامی، هدی. (1392). تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 3(12)، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/204678/fa

    Vancouver: کپی

    تاج آبادی ابراهیمی مریم، خدابخش مریم، شریفیان انوشه، هاشمی مریم، حسینی ابراهیم، بهرامی هدی. تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1392؛3(12):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/204678/fa

    IEEE: کپی

    مریم تاج آبادی ابراهیمی، مریم خدابخش، انوشه شریفیان، مریم هاشمی، ابراهیم حسینی، و هدی بهرامی، “تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیل های جداشده از دو محصول لبنی ماست و پنیر سنتی ایران،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 3، no. 12، pp. 37–45، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204678/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button