مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,087
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های مرتبط با کیفیت دانه در ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 328

چکیده

 کیفیت نانوایی دانه های گندم از ویژگی های مهم ارقام زراعی گندم در شرایط دیم است. در این بررسی ویژگی های کیفی دانه و زیر واحدهای گلوتنین دانه 25 ژنوتیپ پیشرفته گندم نان با رقم زراعی سرداری مقایسه شد. ژنوتیپ های شماره (OK82282//BOW/NKT/3/F4105W2.1) 11 و (Ghods*3/kavvko//Ghods*3/Kavako) 17 با امتیاز ژنومی 10 که حداکثر امتیاز است برترین ژنوتیپ ها بودند. زنوتیپ شماه (ALMATY POLUKOVILIK) 18 با امتیاز ژنومی 9 نیز در رتبه دوم قرار گرفت. امتیاز ژنومی رقم زراعی سرداری برابر 8 بود. تعدای از ویژگی های مهم کیفی دانه برای این ژنوتیپ ها بر اساس روش استاندارد بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اندازه گیری شد و برای مقایسه ژنوتیپ ها از نظر این ویژگی که از نظر عددی همبستگی مثبتی با کیفیت نانوایی دارند, از روش ناپارمتری رتبه و در نهایت میانگین رتبه ها استفاده شد. از نظر درصد پروتئین ده ژنوتیپ برتر از سرداری بودند. ژنوتیپ شماره (MARAGHEH-79-80-2) 8 از نظر درصد پروتئین و عدد زلنی برترین, از نظر حجم نان و سختی دانه رتبه سوم و از نظر شاخص SDS رتبه دوم را داشت. این ژنوتیپ که از ژنوتیپ های در دست معرفی در معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم ایستگاه سرارود است, از نظر کلیه خصوصیات مورد بررسی برترین میانگین رتبه, و از نظر حجم نان و حجم رسوب SDS برترین ژنوتیپ و از نظر درصد پروتئین (%12.3) و عدد زلنی رتبه سوم را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق پرست، رضا، رجبی، رحمان، نجفیان، گودرز، رشمه کریم، کاووس، و آقایی سربرزه، مصطفی. (1388). ارزیابی شاخص های مرتبط با کیفیت دانه در ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان در شرایط دیم. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 25-1(2)، 315-328. SID. https://sid.ir/paper/146888/fa

    Vancouver: کپی

    حق پرست رضا، رجبی رحمان، نجفیان گودرز، رشمه کریم کاووس، آقایی سربرزه مصطفی. ارزیابی شاخص های مرتبط با کیفیت دانه در ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان در شرایط دیم. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1388؛25-1(2):315-328. Available from: https://sid.ir/paper/146888/fa

    IEEE: کپی

    رضا حق پرست، رحمان رجبی، گودرز نجفیان، کاووس رشمه کریم، و مصطفی آقایی سربرزه، “ارزیابی شاخص های مرتبط با کیفیت دانه در ژنوتیپ های پیشرفته گندم نان در شرایط دیم،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 25-1، no. 2، pp. 315–328، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button