مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و بررسی بیان واریانت MdMYB10b در سیب گوشت قرمز و مطالعه آللیسم ژنهای مسوول رنگ قرمز در سیب

صفحات

 صفحه شروع 136 | صفحه پایان 143

چکیده

 خانواده ژنی MYB به عنوان یکی از بزرگترین فاکتورهای رونویسی در گیاهان نقشهای متعددی بر عهده دارند که یکی از مهم ترین آنها تنظیم سطح آنتوسیانین در پیکره گیاه است. در سیب (Malus×domestica) سه ژن MdMYB1, MdMYBA و MdMYB10 با کنترل سطح آنتوسیانین مسوول توسعه رنگ قرمز می باشند.در این مطالعه ضمن جداسازی یک واریانت از ژن MdMYB10, با نام MdMYB10b, از یک سیب گوشت قرمز بومی ایران الگوی بیانی آن در بافتهای مختلف تعیین شد. این ژن در تمامی بافتهای قرمز گیاه شامل برگ, بذر, پوست و گوشت میوه بیان شد در حالی که در رقم کنترل (گوشت سفید) هیچ بیانی مشاهده نشد. با توجه به نتایج این مطالعه و بررسی بیوانفورماتیکی ژنهای مسوول رنگ قرمز و نیز استفاده از توالی کامل ژنوم سیب پیشنهاد شد که این سه همولوگ MYB (10, 1, A) به عنوان آللهای یک لوکوس در نظر گرفته شوند. همچنین یک الگوی بیانی وابسته به بافت و ژنوتیپ ارائه شد که بر این اساس آلل MdMYB1 و MdMYBA در هر دو ژنوتیپ گوشت سفید و قرمز وجود دارد و تنها در پوست عمل می کنند در حالی که MdMYB10 تنها در ژنوتیپ گوشت قرمز موجود بوده و در همه بافتها عملکرد دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، ابراهیم، یدالهی، عباس، و محمدسلطانی، بهرام. (1393). جداسازی و بررسی بیان واریانت MdMYB10b در سیب گوشت قرمز و مطالعه آللیسم ژنهای مسوول رنگ قرمز در سیب. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 27(1)، 136-143. SID. https://sid.ir/paper/248451/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی ابراهیم، یدالهی عباس، محمدسلطانی بهرام. جداسازی و بررسی بیان واریانت MdMYB10b در سیب گوشت قرمز و مطالعه آللیسم ژنهای مسوول رنگ قرمز در سیب. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1393؛27(1):136-143. Available from: https://sid.ir/paper/248451/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم محمودی، عباس یدالهی، و بهرام محمدسلطانی، “جداسازی و بررسی بیان واریانت MdMYB10b در سیب گوشت قرمز و مطالعه آللیسم ژنهای مسوول رنگ قرمز در سیب،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 27، no. 1، pp. 136–143، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button