مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری در مرحله رشد رویشی و ریز غده زایی در چند رقم سیب زمینی در شرایط درون شیشه

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 145

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش شوری بر رشد گیاهچه ها و تولید ریزغده, از 12 رقم و لاین سیب زمینی به نام های AGB-69-1, Ranger-russet, MEX-32, Marine-28, Loman, Araucana-INTA, Surena-INTA, American-INTA, Aracy, FLS-5, Agria و Marphona استفاده شد. پس از کشت مریستم و تولید گیاهچه های کامل و تکثیر آنها, به منظور بررسی اثر شوری در مرحله رشد رویشی اقدام به کشت ریز نمونه های تک گره ساقه (Uninodal microcutting) به طول 1 تا 2 سانتی متر در محیط کشت MS جامد با غلظت های شوری 0, 25, 50, 75 و 100 میلی مول در لیتر کلرید سدیم شد. پس از یک ماه, برای کلیه صفات مورد مطالعه, اختلاف معنی داری بین رقم ها و سطوح شوری و اثر متقابل آن ها وجود داشت (P<0.01). بعد از گذشت دو ماه از زمان کشت گیاهچه ها در تیمارهای شوری مورد نظر, به جز صفت تعداد ریز غده و کوچک ترین اندازه ریز غده برای بقیه صفات مورد مطالعه اختلاف معنی داری بین رقم ها و سطوح شوری و اثر متقابل آن ها وجود داشت (P<0.01). نتایج نشان داد که شوری در تمام صفات به جز صفت وزن خشک ریشه و مساحت سطح برگ اثر کاهشی معنی داری داشته است. ارقام تجاری (رنجر-راست, مارفونا و اگریا) در شرایط بدون شوری از نظر صفات مورد ارزیابی بسیار برتر از ارقام غیرتجاری بودند ولی در مقایسه با ارقام غیرتجاری تحمل کمتری به شوری نشان دادند. به عبارت دیگر اثر کاهشی تنش شوری روی صفات اندازه گیری شده در ارقام غیر تجاری نسبت به ارقام تجاری کمتر بود. ارقام تجاری رنجر-راست و مارفونا نسبت به اگریا, و ارقام غیرتجاری سورنا, امریکن و مارین 28 نسبت به دیگر ارقام غیرتجاری تحمل بیشتری به شوری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلجوقیان پور، منصور، امیدی، منصور، مجیدی هروان، اسلام، داوودی، داریوش، و احمدیان تهرانی، پریچهره. (1388). ارزیابی تحمل به شوری در مرحله رشد رویشی و ریز غده زایی در چند رقم سیب زمینی در شرایط درون شیشه. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 25-1(1)، 129-145. SID. https://sid.ir/paper/146944/fa

    Vancouver: کپی

    سلجوقیان پور منصور، امیدی منصور، مجیدی هروان اسلام، داوودی داریوش، احمدیان تهرانی پریچهره. ارزیابی تحمل به شوری در مرحله رشد رویشی و ریز غده زایی در چند رقم سیب زمینی در شرایط درون شیشه. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1388؛25-1(1):129-145. Available from: https://sid.ir/paper/146944/fa

    IEEE: کپی

    منصور سلجوقیان پور، منصور امیدی، اسلام مجیدی هروان، داریوش داوودی، و پریچهره احمدیان تهرانی، “ارزیابی تحمل به شوری در مرحله رشد رویشی و ریز غده زایی در چند رقم سیب زمینی در شرایط درون شیشه،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 25-1، no. 1، pp. 129–145، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button